Exercițiile sportive în exces, de ce sunt dăunătoare creierului

Florina Pop |
Data publicării:
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit

Exercițiile sportive în exces îți obosesc creierul încât afectează abilitatea de a lua decizii, susține un studiu.

Exercițiile sportive, creier. Cercetătorii au descoperit că sportul de anduranță, făcut în exces, poate îmbolnăvi creierul. "Constatările noastre atrag atenția asupra faptului că stările neuronale contează: nu luați aceleași decizii atunci când creierul se află într-o stare de oboseală", spune autorul studiului, Mathias Pessiglione de la Spitalul Pitie-Salpitriere din Paris.

La studiu, cercetătorii au apelat la 37 de bărbați, atleți care practică sport de anduranță fie au continuat antrenamenttul obișnuit, fie au crescut intensitatea exercițiilor cu 40% timp de 3 săptămâni. RMN-urile funcționale au arătat că sportivii care făcut mișcare în exces au avut un răspuns mai lent în cortexul prefrontal lateral, potrivit webmd.

Atleții care au făcut sport până la epuizare au arătat o activitate redusă într-o zonă a creierului importantă pentru luarea deciziilor. Ei au fost mai impulsivi la testele care au evaluat luare de hotărâri financiare. 

"Regiunea laterală prefrontală care a fost afectată de supraîncărcarea de antrenament sportiv a fost exact aceeași care s-a arătat vulnerabilă la munca cognitivă excesivă în studiile anterioare", a afirmat Pessiglione.

Rezultatele sunt publicate pe 26 septembrie în Current Biology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel