Infecții vaginale, cât de sigure sunt medicamentele orale în timpul sarcinii

Adisa Codruț / 07 noi 2019 / 08:36
Gravidă
Gravidă

Infecțiile cu ciuperci vaginale pot apărea mai frecvent în timpul sarcinii și majoritatea sunt tratate cu creme.

Sarcină, infecții vaginale. Medicamentele orale sunt prescrise atunci când eșuează tratamentul topic, însă unii specialiști au dubii legat de siguranța acestora în timpul sarcinii. Recent, cercetători au efectuat o revizuire și au analizat toate studiile relevante publicate pe acest subiect. Și-au publicat concluziile în Jurnalul Internațional de Ginecologie și Obstetrică. Cercetarea lor a inclus opt studii de cohortă și un studiu de caz-control.

Medicamentele orale analizate au fost fluconazolul și itraconazolul. Rezultatele au indicat că utilizarea orală a fluconazolului în timpul sarcinii poate crește ușor riscul de defecte cardiace congenitale și defecte ale membrelor în raport cu populația generală, iar utilizarea orală de itraconazol oral - ar putea crește riscul de defecte ale ochilor. Nu s-a găsit nicio diferență între expunerea orală la fluconazol și itraconazol și non-expunerea la riscul altor defecte de naștere, avort spontan sau naștere.

„Meta-analiza a constatat că administrarea de fluconazol sau itraconazol în timpul sarcinii nu a fost asociată cu un risc crescut a defectelor de naștere în general, dar a fost asociată cu o posibilă creștere a riscului de defecte specifice la naștere", au scris autorii analizei, potrivit wiley.com.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy