Infecții vaginale, cât de sigure sunt medicamentele orale în timpul sarcinii

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Gravidă
Gravidă

Infecțiile cu ciuperci vaginale pot apărea mai frecvent în timpul sarcinii și majoritatea sunt tratate cu creme.

Sarcină, infecții vaginale. Medicamentele orale sunt prescrise atunci când eșuează tratamentul topic, însă unii specialiști au dubii legat de siguranța acestora în timpul sarcinii. Recent, cercetători au efectuat o revizuire și au analizat toate studiile relevante publicate pe acest subiect. Și-au publicat concluziile în Jurnalul Internațional de Ginecologie și Obstetrică. Cercetarea lor a inclus opt studii de cohortă și un studiu de caz-control.

Medicamentele orale analizate au fost fluconazolul și itraconazolul. Rezultatele au indicat că utilizarea orală a fluconazolului în timpul sarcinii poate crește ușor riscul de defecte cardiace congenitale și defecte ale membrelor în raport cu populația generală, iar utilizarea orală de itraconazol oral - ar putea crește riscul de defecte ale ochilor. Nu s-a găsit nicio diferență între expunerea orală la fluconazol și itraconazol și non-expunerea la riscul altor defecte de naștere, avort spontan sau naștere.

„Meta-analiza a constatat că administrarea de fluconazol sau itraconazol în timpul sarcinii nu a fost asociată cu un risc crescut a defectelor de naștere în general, dar a fost asociată cu o posibilă creștere a riscului de defecte specifice la naștere", au scris autorii analizei, potrivit wiley.com.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel