'Întoarcerea' lui Saturn de la 29 de ani: Schimbarea INTENSĂ de care nimeni nu scapă!

Angela Sabău |
Data publicării:
Saturn      Foto: pixabay.co
Saturn Foto: pixabay.co

Apropierea de vârsta de 30 de ani poate fi precum un vârtej. Marcată de stres, turbulențe și multe schimbări în viață, perioada care precedă împlinirea a treizeci de ani poate fi una dintre cele mai stâncoase din viaţa noastră. Întrebați-o pe Adele, care și-a făcut un tatuaj pentru a comemora provocările întoarcerii lui Saturn în viaţa sa, ori pe Gwen Stefani, care a scris un album întreg despre asta. 

Se pare că există un factor astrologic în spatele haosului. În astrologie, o întoarcere a lui Saturn este un eveniment planetar important, care marchează o perioadă de schimbări intense, scoțându-ne din copilărie și dându-ne lecții despre maturitate - și toată lumea experimentează una în momentul în care își încheie a treia decadă din viaţă.

Lui Saturn îi ia aproximativ 29,5 ani pentru a finaliza o orbită completă în jurul Soarelui, așa că expresia „întoarcerea lui Saturn” se referă literalmente la întoarcerea lui Saturn la locul exact în care era când te-ai născut. Toată lumea experimentează prima revenire a lui Saturn între vârstele de aproximativ 27 și 30 de ani, deoarece în acești ani Saturn se aliniază pentru prima dată cu plasarea sa în harta natală. Acești ani sunt adesea marcați de tone de tulburări – despărțiri sau căsătorii, schimbări ale carierei, mutări într-un oraș nou sau, în general, ori te împaci cu schimbările pe care trebuie să le faci în viața ta.

Dacă te-ai născut între 1990 până în 1994, atunci prima întoarcere a lui Saturn a început în decembrie 2020, când a început să treacă prin semnul Vărsător. Iată la ce să te aștepți de la întoarcerea lui Saturn în viaţa ta, ce reprezintă și cum să profiţi la maximum de această perioadă de creștere astrologică care schimbă vieţi.

Puterea lui Saturn în astrologie

Planeta Saturn în astrologie înseamnă dragoste dură și muncă grea. Reprezintă responsabilitate, disciplină, limite, structură, răbdare și maturitate. În timpul întoarcerii lui Saturn, toate aceste zone ale vieții vor fi puse la încercare. Saturn este cunoscut ca marele profesor al zodiacului, așa că atunci când își finalizează prima orbită completă prin harta ta natală, aproape de vârsta de 30 de ani, așteaptă-te la niște lecții dure de viață și la o creștere majoră.

Tehnic vorbind, o întoarcere a lui Saturn se referă la un aspect de conjuncție între Saturn în tranzit (alias Saturn chiar acum) și Saturn din astrogramă (adică unde se află Saturn în harta ta natală). Conjuncțiile denotă întotdeauna începutul unui nou ciclu - iar în cazul revenirii lui Saturn, ele ne cer să facem față provocărilor care vin odată cu lăsarea unui capitol în urmă și intrarea în altul nou.

Deoarece Saturn este planeta care se referă la structură și maturitate, întoarcerea lui Saturn are capacitatea de a zgudui fundamentul vieții noastre, expunând punctele noastre slabe și conceptele 'imature' pe care încă le avem. Dintr-o dată, a avea de-a face cu tot ce am făcut în perioada de adolescență și la 20 de ani, poate fi înfricoșător și copleșitor, dar binecuvântarea din acest haos este dobândirea unei noi capacități de a păși în adevărata noastră putere. Aceasta înseamnă că putem începe să reparăm găurile din viața noastră și să ne asumăm responsabilitatea pentru noi înșine într-un mod mai matur și mai puternic.

Când începe întoarcerea Saturn?

Dacă te apropii de 30 de ani, probabil că te confrunți cu prima ta întoarcere a lui Saturn (de obicei atinge vârful la aproximativ 29 de ani, dar poate fi simțit și înainte și după aceea). Mulți astrologi cred că întoarcerea ta Saturn începe de îndată ce Saturn intră în semnul în care era la momentul nașterii, ceea ce înseamnă că unii oameni pot simți efectele cu un an sau doi mai devreme decât alții. Cu toate acestea, unii astrologi nu consideră că cineva se află în perioada de întoarcere a lui Saturn până când Saturn în tranzit se apropie de gradul exact din harta natală, ceea ce necesită un calcul mai precis. 

Deși revenirea lui Saturn, care are loc în jurul vârstei de 30 de ani, este cea mai discutată, oamenii experimentează mai multe 'întoarceri' ale lui Saturn în timpul vieții. Asta înseamnă că te poți aștepta la încă un astfel de eveniment la sfârșitul anilor cincizeci (alias o criză la mijlocul vieții), pe la 58 de ani și la alta la sfârșitul anilor optzeci. Fiecare dintre aceste perioade induce o socotire a responsabilităților noastre și ne introduc într-o nouă fază a vieții noastre.

Citește continuarea pe Astrosens și află ce se întâmplă înviața ta la „întoarcerea” lui Saturn. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel