Laptele de migdale: ce minuni poate face pentru tenul tău

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe lângă faptul că are un conținut scăzut de zahăr, cu un conținut scăzut de calorii și fără lactate, lapele de migdale conține, de asemenea, numeroși nutrienți care pot avea un impact semnificativ asupra pielii.

Migdalele au fost mult timp apreciate ca fiind o sursă excelentă de vitamina E.2 Vitamina E este un nutrient crucial pentru sănătatea pielii și regenerarea celulară. Poate ajuta la calmarea pielii care a fost afectată de soare, plus că are proprietăți antiinflamatorii care o pot face eficient în eliminarea petelor.

Este plin de antioxidanți

Laptele de migdale este bogat în antioxidanți - compuși care ajută la protejarea organismului de radicali liberi dăunători. În special, conține vitamina E (da, este un antioxidant!) Și flavonoizi. Acești antioxidanți ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ, care poate duce la apariția ridurilor și la deteriorarea soarelui
Este foarte blând pe piele
Laptele de migdale este cunoscut pentru faptul că este foarte blând pe piele. Acest lucru îl face un ingredient ideal pentru cei care suferă de sensibilitate. De asemenea, este excelent pentru a menține pielea hidratată datorită conținutului ridicat de apă și a proprietăților nutritive

Recomandare de utilizare: ar trebui băut sau folosit pe piele

S-ar putea să vă întrebați dacă este mai bine să beți lapte de migdale sau pur și simplu să folosească un produs de îngrijire a pielii care îl conține. Ambele au beneficii evidente, prin consumul acestuia, oferindu-i întregului corp o substanță nutritivă, nu doar pielii.
Pentru a profita de beneficiile acestui popular lapte le puteți face pe amândouă. Adăugați-l în băuturile calde, cerealele sau gătitul și utilizați un produs de îngrijire a pielii îmbogățit cu migdale directe pe piele pentru a-l calma și proteja.

Produse din lapte de migdale pentru piele

Veți putea găsi produse de îngrijire a pielii care conțin deja lapte de migdale ca ingredient cheie. Există, de asemenea, opțiunea de a folosi lapte de migdale neîndulcit direct pe piele.
Iată cum:
1. Faceți o mască de față hidratant amestecând două linguri de lapte de migdale cu o lingură de miere
2. Se toarnă două căni de lapte de migdale într-o baie caldă pentru a calma pielea uscată sau sensibilă.
3. Folosiți-l ca un produs de curățare ușor de dimineață, înmuind un tampon de vată cu lapte de migdale, tamponându-l pe toată fața și apoi clătind.
4. Aplicați puțin lapte de migdale pe piele arsă de soare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel