Leucemia limfocitară cronică: supraviețuire mai mare a pacienților în ultimii ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Leucemie
Leucemie

O statistică arată cum a crescut supraviețuirea pacienților cu leucemie limfocitară cronică, din 1995 până în 2017, unde se oprește studiul.

Pentru pacienții cu leucemie limfocitară cronică (CLL) care au primit îngrijirile obișnuite, supraviețuirea generală s-a îmbunătățit din 1995 până în 2017, potrivit unui studiu publicat recent în Leukemia & Lymphoma.

Rudolf Weide, doctor în științe medicale la Praxis für Hämatologie und Onkologie din Koblenz, Germania și colegii au analizat 724 persoane cu leucemie limfocitară cronică CLL (vârsta medie, 67 de ani) pentru a examina supraviețuirea în caszul celor care au primit îngrijiri de rutină din 1995 până în 2017.

La diagnostic, 77% au fost în stadiul A,13% în stadiul B și 5% au fost în stadiul C. Cercetătorii au descoperit că în perioada de evaluare, 46% au primit tratament. Tratamentul a inclus analogi purinici 38%, agenți de alchilare 96%, chimioimunoterapie cu anticorpi monoclonali anti-CD20 63%, ibrutinib 9%, venetoclax 1% și idelalisib 3%.

Îmbunătățire globală a supraviețuirii

Supraviețuirea generală a fost de 13,9 ani, 9,2 ani și, respectiv, 7,9 ani, pentru etapele Binet A, B și C.

De-a lungul timpului a existat o îmbunătățire a supraviețuirii medie globale de la începutul terapiei.

„În analiza noastră retrospectivă am putea arăta că 54% dintre pacienți nu au avut niciodată nevoie de nici o terapie și că la pacienții cu boală activă toate noile opțiuni terapeutice sunt utilizate în îngrijirea de rutină”, scriu autorii.

 

Studiul a fost susținut de finanțarea cercetării de la TEVA GmbH.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel