Magna cume laude pentru 1.756 de absolvenţi ai UMF Carol Davila din Bucureşti

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
UMF București  FOTO: Dana Lascu
UMF București FOTO: Dana Lascu

Cu doar câteva zile înaintea deschiderii noului an universitar, se încheie ciclul festivităţilor de absolvire 2019 a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. După ce, luna aceasta s-au derulat manifestări similare ale absolvenţilor facultăţilor de Farmacie, Medicină Dentară, Moaşe şi Asistenţă Medicală, cea de-a IV-a festivitate aparţine absolvenţilor Facultăţii de Medicină. Cele patru facultăţi ale UMF “Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.756 de absolvenţi.

Intitulată generic "Gheorghe Marinescu", promoţia 2019 a Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila" îşi va etala cei 1.058 de licenţiaţi, sâmbătă, 28 septembrie, ora 11, pe scena amenajată special pentru festivitatea de absolvire, în incinta Pavilionului Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, se arată într-un cominicat remis presei. 


Emoționanta manifestare se va desfășura în prezenţa unui distins auditoriu, peste 6.000 de participanți (studenți, părinți și cadre didactice) care vor face să răsune încă o dată cunoscutul imn Gaudeamus Igitur.
"Promoția 2019, ce poartă numele reputatului savant Gheorghe Marinescu , scrie o nouă pagină în frumoasa istorie a Universității noastre , an în care , prin realizările științifice ale comunității noastre academice, UMF Carol Davila a atins o nouă performanță remarcabilă, urcând 200 de poziții în TOP 500 Shanghai, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă" a declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila" Bucureşti.


La rândul său Prof.Dr. Cătălin Cârstoiu, Decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București a subliniat că "să cercetăm cele ce s-au petrecut, să cunoaştem cele prezente, să aplicăm cele învăţate!...Adresez acest îndemn al lui Hipocrate tuturor absolvenților noștri care trec într-o nouă etapă a carierei, aceea de medic, pentru care cei șase ani de studii universitare reprezintă doar o picătură în oceanul cunoașterii pe care au ales să navigheze în această viață. Spun acest lucru pentru că medicina nu este doar o profesie , ci un vast domeniu care implică dăruire, abnegație, devotament și iubire față de cel mai frumos dar pe care noi toți l-am primit, viața" .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel