Mai multe fibre în dieta zilnică. Expert: sunt un medicament foarte bun

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Cerealele integrale și fructele de pădure scad colesterolul rău LDL
Cerealele integrale și fructele de pădure scad colesterolul rău LDL

Fibrele sunt necesare în alimentația zilnică pentru buna funcționare a organismului.

Joanne Slavin, profesoară de Științe alimentare și Nutriție la Universitatea din Minnesota din Minneapolis, SUA, spune că mulți oameni uită să mănânce zilnic alimente care conțin fibre. ”Fibrele sunt un medicament foarte bun. Este singurul lucru din care vrem ca oamenii să mănânce mai mult”, afirmă Joanne Slavin.

Aceasta spune celor de la medicalxpress că o analiză din 2017, publicată în American Journal of Lifestyle Medicine, a concluzionat că 95% dintre adulți și copii nu consumă cantitatea de fibre recomandată pentru o sănătate bună. Experții recomandă 28 de grame de fibre pe zi. Consumul de fibre este extrem de important întrucât s-a dovedit științific că acestea protejarea împotriva bolilor de inimă, diabetului, diverticulitei, sindromului inflamator intestinal, obezității și cancerului colorectal. Fibrele pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism, la scăderea colesterolului și la pierderea kilogramelor nedorite.

Experții recomandă fibrele din pâinea, pastele și cereale din făină integrală, orez brun, dar și fibrele din fructe – mere, portocale, avocado, căpșuni, zmeură, mure, semințe, nuci; respectiv fibre din legume care ar trebui să fie la fiecare masă - fasole, mazăre și linte.

”Este greu să faci fibrele să fie apetisante și atrăgătoare pentru consumatori. (....) În calitate de dieteticieni, preferăm să iei o dietă bună și să primești toate porțiile de fructe și legume, dar înțelegem, de asemenea, că omul obișnuit nu ajunge acolo. Așa că trebuie să-i întâlnim acolo unde sunt”, afirmă Joanne Slavin.

În opinia acesteia, ”nu este nevoie de cantități mari de fibre pentru a avea un efect real” și ”toată lumea, chiar și industria fast-food-ului, trebuie să facă parte din soluție”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel