Mare chirurg român, pățanie în SUA din cauza unui vaccin

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Invitat la Interviurile DC MEDICAL, un mare chirurg român, care a salvat în cariera sa viețile a zeci de mii de copii și care a pus bazele chirurgiei plastice și reparatorii la copii în țara noastră, a povestit, în exclusivitate, ce a pățit din cauza unui vaccin. Americanii iau foarte în serios protecția contra bolilor transmisibile față de care populația poate fi protejată prin imunizare.

Invitat la Interviurile DC MEDICAL, prof.dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale și președintele Societății de Arsuri a Asociației Chirurgilor Plasticieni din România, proaspăt întors de la Summitul Mondial al Sănătății desfășurat la Berlin, a vorbit și despre bolile infecțioase transmisibile care pot fi prevenite prin vaccinare.

Discuția vine în contextul valului uriaș de emigranți care s-au abătut asupra Europei în ultimii ani, emigranți care vin din țări unde sunt active tot felul de boli pentru care europenii nu sunt imunizați. 

Dacă în România, legea vaccinării stă în sertarele unor comisii din Camera Deputaților de anul trecut din noiembrie, în alte țări problema posibilitatea de a răspândi boli este foarte serios privită, chiar și la nivel înalt. Nu contează cine ești, cât de cunoscut și cât de bun ești într-un domeniu, trebuie să te supui regulilor!

Cât pe ce să rateze ocazia

Prof.dr. Dan Mircea Enescu a dat drept exemplu o experiență personală. El a povestit o aventură prin care a trecut cu câțiva ani în urmă, când a fost invitat în Statele Unite ale Americii ca să facă o intervenție chirurgicală. Medicul român, care are peste 60 de ani, a trecut la propriu prin furcile caudine ca să poată opera.

Trebuia să mă duc la un spital din America și să operez, și mi s-a cerut toată schema de vacinare, de când m-am născut! Și a trebuit să le găsesc. Am cerut de la dispensarul unde mi s-au făcut (vaccinurile, n.r.) când eram mic. Și le-am obținut pe toate în afară de unul pe care nu mi l-au găsit", a dezvăluit medicul.

Din cauza acestui vaccin, pentru care nu putea prezenta dovada imunizării, medicul român ar fi putut rata intervenția. Noroc că s-a găsit o soluție. 

A trebuit să-l facă și să aștepte rezultatul testelor care dovedesc imunitatea

„În clipa când am ajus acolo (în SUA, n.r.) mi-au făcut acel vaccin, adică cel anti-TBC, și am așteptat după ce mi l-au făcut, am așteptat până mi-au făcut testarea și mi-au spus - da, puteți să intrați".

Chirurgul român a explicat și că vaccinarea n-ar trebui să fie opțională, în condițiile în care în ziua de azi bolile infecțioase transmisibile circulă cu atâta ușurință de la o țară la alta. Populația lumii s-a amestecat deja și nicio țară nu mai poate spune că are granițele impenetrabile când vine vorba de astfel de boli, arată chirurgul. 

Ce putem păți din cauza bolilor transmisibile aduse de emigranți, aflați în VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel