Ministrul Sănătății din Marea Britanie, pozitiv cu COVID. Anunț făcut cu două zile înainte de ridicarea restricțiilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Ministrul britanic al Sănătății a anunțat sâmbătă, 17 iulie, pe rețelele sociale că este pozitiv cu COVID.

Ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv la COVID-19, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor în Anglia, relaxare ce îngrijorează din cauza creşterii numărului de contaminări cu varianta Delta. "Mă simţeam un pic ameţit ieri seara, aşa că mi-am făcut un test antigen în această dimineaţă şi el s-a dovedit pozitiv. Prin urmare, mă izolez acum acasă împreună cu familia mea până când voi obţine rezultatul unui test PCR", a explicat Sajid Javid într-o înregistrare video postată pe Twitter.

Javid este vaccinat complet şi asigură că simptomele lui sunt "foarte uşoare". Ministrul a susţinut luni după amiaza, fără mască, un discurs în Camera Comunelor, pentru a confirma ridicarea majorităţii restricţiilor legate de coronavirus în Anglia, începând din 19 iulie, inclusiv portul obligatoriu al măştii şi distanţarea socială.

El a revenit a doua zi în camera inferioară a parlamentului pentru a răspunde la întrebările deputaţilor. Guvernul britanic justifică această apropiată etapă majoră de relaxare a restricţiilor prin succesul campaniei de vaccinare lansată în decembrie, care a permis ca două treimi dintre adulţi să fie pe deplin vaccinaţi şi care "a slăbit" legătura între boală, spitalizări şi decese, permiţând sistemului public de sănătate să facă faţă.

Cu toate acestea, numărul de contaminări continuă să crească, din cauza contagiozităţii puternice a variantei delta, ultramajoritară în Regatul Unit. Această ţară a înregistrat vineri 50.000 de cazuri într-o singură zi, un record din ianuarie. Regatul Unit este una dinte ţările din Europa cele mai lovite de COVID-19, care a făcut aici peste 128.500 de morţi. În înregistrarea video postată sâmbătă pe Twitter, Sajid Javid îi încurajează pe cei care nu au primit a doua doză de vaccin să o facă "imediat ce este posibil" şi să se testeze în caz de simptome sau de contact cu o persoană testată pozitiv, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel