Mișcarea fizică, risc mai mic de spitalizare din cauza COVID-19

Adisa Codruț / 24 noi 2020 / 08:48
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Mișcarea fizică scade riscul de a face forma gravă a bolii COVID-19, care necesită spitalizare. Asta este concluzia ultimului studiu în domeniu.

Persoanele care sunt catalogate drept „suficient de acctive” au un risc cu 34% mai mic de a face forma gravă a bolii COVIV-19, formă care necesită spitalziare. Asta a constatat Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo în urma unui studiu realizat în Brazilia, relatează Xinhua.

"Suficient de activ" a fost definit prin cel puţin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână, se arată în studiu.

"S-a putut observa o reducere cu 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ", potrivit cercetării.

Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.

De asemenea, s-a constatat că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, precum şi în cazul persoanele cu niveluri reduse de educaţie şi statut socioeconomic, se menţionează în studiu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy