O supravieţuitoare a cancerului, prima persoană care a traversat înot Canalul Mânecii de patru ori, fără oprire


O femeie din Statele Unite care a învins cancerul a devenit prima persoană care a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii de patru ori, fără să se oprească, relatează marţi Press Association.

Sarah Thomas, în vârstă de 37 de ani, a încheiat marţi, în jurul orei locale 6.30, o provocare eroică înotând peste 54 de ore, fără oprire, notează Agerpres. 

Ea a pornit la primele ore ale zilei de duminică şi iniţial trebuia să parcurgă circa 128 de kilometri însă, din cauza curenţilor puternici, a înotat în jur de 210 kilometri, potrivit BBC.

Sarah Thomas a reuşit această performanţă record la doar un an după ce a încheiat tratamentul pentru cancer mamar.

Sosirea la mal a înotătoarei din Colorado a putut fi urmărită într-o înregistrare video difuzată în direct pe Facebook. Ea a fost întâmpinată în Dover din Regatul Unit de un grup restrâns de susţinători care au felicitat-o pentru reuşita remarcabilă şi i-au oferit şampanie şi ciocolată.

Sarah Thomas a declarat că se simţea ''puţin cam rău'', dar a spus că a fost încurajată ''să continue'' de soţul şi echipa sa.

Înainte de startul în această provocare epică, Thomas a scris într-un mesaj publicat sâmbătă pe Facebook că simţea ''teamă'' şi a recunoscut că ''va avea nevoie de noroc''. Ea a dedicat această provocare ''tuturor supravieţuitoarelor''.

''Sunt foarte obosită şi îmi pierd vocea din cauza apei sărate'', a spus înotătoarea într-un interviu acordat BBC.

Thomas a declarat că în timpul acestei tentative şi-a luat energia necesară din băuturi cu proteine, electroliţi şi cofeină şi a înotat pe lângă ''o mulţime de meduze''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel