Boala gravă care distruge vertebrele. Dr. Benția: E catastrofală! Scapi doar dacă ești Sfântul Duh. Ar putea fi tratată, avem tratament, dar lumea nu știe de ea

Giorgi Ichim |
Data publicării:
EXCLUSIV
Osteoporoza - Foto: Freepik @asyalt
Osteoporoza - Foto: Freepik @asyalt

Vertebroplastia și cifoplastia, ce sunt și care e boala catastrogală care tasează vertebrele. Medicul Dan-Răzvan Benția: "Ar putea fi tratată, avem tratament"

Potrivit SANADOR, vertebroplastia și cifoplastia (kyphoplastia sau kifoplastia) sunt proceduri medicale minim invazive, concepute pentru a trata fracturile de compresie vertebrală, care se caracterizează prin mici rupturi la nivelul corpului vertebral.

Aceste fracturi pot duce la prăbușirea sau comprimarea unei vertebre, ceea ce duce la deformarea coloanei vertebrale (cifoză).

Atât vertebroplastia, cât și cifoplastia sunt proceduri inovatoare, minim invazive, care oferă un mijloc de tratare a fracturilor de compresie vertebrală. Prin restabilirea structurii normale vertebrale și injectarea de ciment în osul fracturat, aceste intervenții ajută pacienții să se recupereze mai repede, ameliorează durerea de spate și reduc riscul de fracturi viitoare.

Boala catastrofală de care nimeni nu scapă

"Există niște proceduri, multe proceduri minim invazive, dar este și vertebro și cifoplastie.

Ce înseamnă?

Sunt multe vertebre care se pot fractura, tasa, din cauza unor traumatisme și mult mai frecvent din cauza unei boli catastrofale, frecventă la populația în vârstă: osteoporoza.

Osteoporoza este o boală insuficient cunoscută, insuficient diagnosticată și subevaluată în populația României. E boală care ar putea fi tratată, avem tratament.

În fiecare zi vin pacienți cu tasări și care și-au luat tratament. E păcat", a declarat dr. Dan-Răzvan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC MEDICAL.

"La neurochirurgie vin catastrofele"

"Tratamente care modifică metabolismul osului. Nu vitamină C și calciu.

Eu nu dau vina pe oameni, știi de ce? Pentru că bunicuța din cartierul Drumul Taberei de la etajul 10, care are 80 de ani, nu e medic. Vina e a sistemului sanitar, pentru că în pachetele medicale ar trebui pusă și osteodensitometria. 

De ce? Ghici ciupercă!

Dacă doamna are 80 de ani sigur are osteoporoză, nu scapă decât dacă e Sfântul Duh. Nu scapă nimeni!

Adică vina nu e a pacienților, să știți. Pacienții pot fi ignorați, dar nu sunt medici.

Noi ar trebui să-i îndrumăm. Și mă refer în primul rând la medicina de familie.

La neurochirurgie vin catastrofele, adică s-a tasat deja vertebra", a conchis medicul Dan-Răzvan Benția,

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel