Parkinson, medicamentele care protejează pacienții

Bogdan Cotigă |
Data publicării:
poza cu caracter descriptiv medicamente
poza cu caracter descriptiv medicamente

Clasa de antidiabetice din care fac parte Actos şi Avandia ar putea proteja pacienţii împotriva bolii Parkinson, conform unui nou studiu.

Studiul a inclus cca 44.600 de britanici diabetici care primeau glitazone – Avandia – rosi glitazona sau Actos – pioglitazona. S-a facut comparaţie între aceşti pacienţi şi alţi 120.000 ce nu au primit glitazone, pe o perioada de 14 ani.

Efect protector

S-a descoperit că doar cei ce au primit recent glitazone au un risc scăzut de apariţie a bolii Parkinson, nu şi cei care au luat în trecut glitazone dar au întrerupt sau schimbat medicaţia. Acest fapt sugerează ca efectul protector al glitazonelor dispare odată cu crearea tratamentului. Desi studiul nu poate dovedi legătura cauză-efect, rezultatele studiului confirmă descoperirile anterioare făcute în experimentele pe animale şi testele de laborator care susţin ca glitazonele au efect protector la nivel cerebral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel