Prof dr Dan Mircea Enescu a fost ales președinte al Consiliului Național al Siguranței Pacientului

Dana Lascu |
Data publicării:
Acad.prof.dr. Dan Mircea Enescu, medic chirurg plastician pediatru, invitat la Academia de Sănătate
Acad.prof.dr. Dan Mircea Enescu, medic chirurg plastician pediatru, invitat la Academia de Sănătate

Prof dr Dan Mircea Enescu a fost ales președinte al Consiliului Național al Siguranței Pacientului. Alături de el a fost aleși și vicepreședinții CNSP.

„Consiliul Național al Siguranței Pacientului, organism de specialitate, consultativ, fără personalitate juridică, neremunerat, și-a ales, în cadrul Adunării Generale, președintele și membrii Biroului Executiv. Președinte al CNSP a fost ales prof. dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale. În cadrul Biroului Executiv al CNSP în funcțiile de vicepreședinți au fost aleși: Ștefan Răduț, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Rozalina Lăpădatu, Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), prof. univ. dr. Cătălina Poiană, Societatea Română de Endocrinologie (SRE), conf. univ. dr. Dana-Lucia Stănculeanu, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR), și conf. univ. dr. Vladimir Poroch, Asociația Națională de Îngrijiri Paliative (ANIP), se arată într-un comunicat al Consiliului remis redacției.

Din componența Consiliului fac parte reprezentanți ai societăților științifice și profesionale medicale, structuri asociative ale pacienților, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe Medicale, precum și alți profesioniști din sănătate.

CNSP a fost constituit potrivit prevederilor art. 6 lit. k) din Legea nr. 185/2017 privind asigurarea calității în sistemul de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, având ca scop dezvoltarea culturii siguranței pacientului în sistemul sanitar, pentru asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate.
Principalele obiective ale Consiliului sunt: formarea și implementarea culturii siguranței pacientului în rândul profesioniștilor din sănătate; formarea și implementarea culturii calității și siguranței serviciilor de sănătate în rândul pacienților și aparținătorilor; activități de cercetare specifice asigurării calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel