Spitalul Municipal Sighetu Marmației, dotat cu RMN și alte echipamente medicale

Adisa Codruț / 26 iul 2019 / 18:29
Spitalul din Sighet va avea RMN
Spitalul din Sighet va avea RMN

Spitalul Municipal Sighetu Marmației va fi dotat cu aparat RMN și alte echipamente medicale. Ministru Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat, ieri, unitatea medicală.

Spitalul municipal Sighetu Marmaţiei va fi dotat cu un echipament RMN, dar şi cu alte echipamente medicale precum mamograf, ecograf și altele, după cum a arătat pe pagina sa de socializare, primarul municipiului, Horia Scubli. El a arătat că ministrul sănătății, Sorina Pintea, a vizitat spitalul ieri, aflându-se în Maramureș. „O vizită neanunțată, așa cum doamna ministru Sorina Pintea obișnuiește, a avut în aceasta după amiază la Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Doamna ministru a vrut să se convingă de modul în care decurg lucrările de amenajare a încăperilor unde se va amplasa RMN-ul și celelalte aparate medicale finanțate de Ministerul Sănătății. A mai fost vizitată secția de oncologie și interne din spital”, a scris Horia Scubli.

„Am reușit să o convingem pe doamna ministru să ne finanțeze în acest trimestru reabilitarea secției de Radiologie, unde se vor amplasa ultimele achiziții, un mamograf, un ecograf de ultimă generație și desigur mult așteptatul aparat cu rezonanță magnetică”, a mai scris el pe pagina sa.

Potrivit primarului, ministrul a apreciat prestația conducerii spitalului și eforturile care se fac pentru eficientizarea serviciilor medicale.

Spitalul din municipiul Sighetu Marmației s-a dezvoltat după primul război mondial, odată cu oraşul, şi e construit din mai multe pavilioane find singurul din județ care funcținează în sisem pavilionar. Primele au fost construite în 1864 şi au funcţionat ca sanatorii pentru bolnavii psihici, femei şi bărbaţi.

În prezent spitalul se întinde pe o suprafaţa de 73.650 m2, este compus din 14 pavilioane în care funcţionează 21 de secţii medicale cu destinaţie specifică afecţiunilor maladive.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy