Tort de ciocolată, rețetă cu doar 50 de calorii. Simplu, gustos și sănătos

Irina Radu / 20 apr 2021 / 13:47
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

Persoanele care au încercat deja experiența unei diete draconiene știu că efectul yo-yo este iremediabil. Când urmăm o dietă drastică și ne schimbăm plăcerea culinară pentru reguli dietetice rigide, inevitabil ne vom îngrășa. De fapt, pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos și durabil, este necesară o schimbare a stilului de viață.

Sportul și o dietă echilibrată, alegând cele mai bune ingrediente, ne pot ajuta să avem o siluetă armonioasă. În acest sens, descoperă o rețetă de tort de ciocolată cu doar 50 de calorii per felie. 

Tortul nu conține unt, făină sau zahăr, această rețetă fiind ideală pentru cei care doresc să slăbească.

Ingrediente:

- 160g lapte de migdale
- 180g iaurt grecesc fără zahăr
- 50g cacao amară
- 60 g fulgi de ovăz
- ¾ linguriță bicarbonat de sodiu
- 100 g stevie sau fructoză
- 1 ou
- câteva picături de extract de vanilie

Citește și Cum se face drojdia de casă: rețeta cu suc de lămâie și bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

- 100g lapte de migdale
- 1 lingură de iaurt grecesc fără zahăr
- 1 lingură de stevie sau fructoză
- 50 g de ciocolată neagră cu 70% cacao

O felie de  tort  are aproximativ 50 de calorii. Dacă adăugăm crema, aportul caloric al desertului crește la 90 de calorii.

Mod de preparare:

- Preîncălzește cuptorul la 160 ° C.
- Amestecă laptele de migdale și iaurtul grecesc într-un castron, apoi pune-le într-o cratiță la foc mic, timp de 5 minute.
- După ce ai luat tigaia de pe foc, adaugă pudra de cacao, stevia, oul întreg și amestecă totul cu un tel.
- Pune fulgii de ovăz într-o tigaie pe foc, preț de câteva secunde, apoi adaugă-i în amestec.
- Pune și bicarbonatul de sodiu și amestecă totul.
- Toarnă preparatul într-o tavă și bagă la cuptor timp de 35 de minute
- După ce îl scoți din cuptor, lasă tortul să se răcească timp de 10 minute.

Pentru cremă, amestecă laptele de migdale, iaurtul grecesc și stevia într-un castron. Topește ciocolata neagră și adaug-o în amestec. Crema este gata și trebuie doar să o lași să se răcească timp de 15 minute înainte de a o întinde pe tort.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy