Tort de ciocolată, rețetă cu doar 50 de calorii. Simplu, gustos și sănătos

Irina Radu / 20 apr 2021, 13:47
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

Persoanele care au încercat deja experiența unei diete draconiene știu că efectul yo-yo este iremediabil. Când urmăm o dietă drastică și ne schimbăm plăcerea culinară pentru reguli dietetice rigide, inevitabil ne vom îngrășa. De fapt, pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos și durabil, este necesară o schimbare a stilului de viață.

Sportul și o dietă echilibrată, alegând cele mai bune ingrediente, ne pot ajuta să avem o siluetă armonioasă. În acest sens, descoperă o rețetă de tort de ciocolată cu doar 50 de calorii per felie. 

Tortul nu conține unt, făină sau zahăr, această rețetă fiind ideală pentru cei care doresc să slăbească.

Ingrediente:

- 160g lapte de migdale
- 180g iaurt grecesc fără zahăr
- 50g cacao amară
- 60 g fulgi de ovăz
- ¾ linguriță bicarbonat de sodiu
- 100 g stevie sau fructoză
- 1 ou
- câteva picături de extract de vanilie

Citește și Cum se face drojdia de casă: rețeta cu suc de lămâie și bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

- 100g lapte de migdale
- 1 lingură de iaurt grecesc fără zahăr
- 1 lingură de stevie sau fructoză
- 50 g de ciocolată neagră cu 70% cacao

O felie de  tort  are aproximativ 50 de calorii. Dacă adăugăm crema, aportul caloric al desertului crește la 90 de calorii.

Mod de preparare:

- Preîncălzește cuptorul la 160 ° C.
- Amestecă laptele de migdale și iaurtul grecesc într-un castron, apoi pune-le într-o cratiță la foc mic, timp de 5 minute.
- După ce ai luat tigaia de pe foc, adaugă pudra de cacao, stevia, oul întreg și amestecă totul cu un tel.
- Pune fulgii de ovăz într-o tigaie pe foc, preț de câteva secunde, apoi adaugă-i în amestec.
- Pune și bicarbonatul de sodiu și amestecă totul.
- Toarnă preparatul într-o tavă și bagă la cuptor timp de 35 de minute
- După ce îl scoți din cuptor, lasă tortul să se răcească timp de 10 minute.

Pentru cremă, amestecă laptele de migdale, iaurtul grecesc și stevia într-un castron. Topește ciocolata neagră și adaug-o în amestec. Crema este gata și trebuie doar să o lași să se răcească timp de 15 minute înainte de a o întinde pe tort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0