3 alimentare care sporesc concentrarea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Morcovi și sfeclă în smoothie. Foto: Pixabay
Morcovi și sfeclă în smoothie. Foto: Pixabay

Mâncarea joacă un rol esențial în a ne menține corpul și mintea în formă.

Ceea ce mâncăm ne afectează sănătatea fizică, bunăstarea creierului și concentrarea. Iată trei alimente, pe lângă apă, care sporesc concentrarea:

* sfeclă roșie - este cunoscută pentru îmbunătățirea nivelului de concentrare; este un aliment pe placul inimii, crește fluxul sanguin și oxigenul către creier, ceea ce ajută la îmbunătățirea performanțelor mentale.

* spanac - e plin de acizi grași omega-3 care ajută la reconstrucția celulelor creierului și la îmbunătățirea abilităților cognitive. Deci, pentru orice sarcini care necesită funcționarea creierului sau este nevoie de mult mai multă concentrare, spanacul reprezintă o alegere potrivită.

* banane - fruct puternic, care este plin de vitamine și substanțe nutritive care sunt esențiale pentru ca organismul să-și păstreze energia; ori de câte ori vă grăbiți sau în deplasare, pur și simplu, luați o banană. Sunt fructe pline de potasiu, esențial pentru creierul vostru și îmbunătățește nivelul de concentrare, arată pinkvilla.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel