3 efecte negative ale luminii albastre: cum te poți proteja

Angela Sabău |
Data publicării:
Lumina albastră emisă de laptop           Foto: Pixabay
Lumina albastră emisă de laptop Foto: Pixabay

Lumina albastră, produsă de ecranele digitale, este la fel de dăunătoare ca și razele ultraviolete ale soarelui. Iată ce efecte are și cum ne putem proteja.

Lumina albastră este cunoscută că provoacă îmbătrânirea prematură, liniile fine și riduri timpurii, este dăunătoare pielii și are chiar efecte pe termen lung. Acum, că mai mulți oameni lucrează de acasă și se relaxează acasă din cauza pandemiei, timpul petrecut în fața ecranelor digitale (care emană lumină albastră) a crescut drastic, crescând semnificativ expunerea pielii la lumina albastră.

Potrivit experților în îngrijirea pielii, expunerea pielii la un computer sau un ecran care emite lumină albastră înseamnă aproape același efect pe care îl are pielea timp de 20 de minute sub soare, la raze ultraviolete.

Efectele luminii albastre asupra pielii:

Pigmentare

După doar 20 de minute de lumină solară continuă, pielea va fi aspră și lucioasă, fără protecție solară, iar efectele vor fi vizibile aproape imediat. Există umflături, roșeață, pigmentare și descompunerea colagenului, provocând pete întunecate permanente pe suprafața pielii.

Creșterea radicalilor liberi

Există, de asemenea, o producție mai mare de radicali liberi pe piele atunci când este supraexpusă la lumina albastră. Mai mulți radicali liberi înseamnă semne mai rapide de îmbătrânire.

Cearcăne întunecate

Pielea de sub ochi este extrem de subțire și delicată, motiv pentru care semnele de îmbătrânire încep să apară mai întâi acolo. Expunerea pielii la prea multă lumină albastră păcălește adesea pielea să creadă că este încă zi, ceea ce afectează procesul de reparare care are loc noaptea, provocând o tensiune inutilă asupra ochilor și ducând la apariția riduri și a cearcănelor.

Cum să vă protejați pielea de daunele cauzate de lumina albastră

Modul de noapte

Sunt mai multe tipuri de telefoane care au versiuni cu „moduri de noapte”, care sunt excepționale pentru piele și ochi.

Filtru de lumină

O soluție rapidă și ieftină este să utilizați un filtru de lumină pentru a vă acoperi ecranele, deoarece aceasta limitează și lumina albastră emisă de aceste dispozitive.

Cremă de protecție solară

Deși acest lucru ar putea fi de la sine înțeles, stresul asupra protecției solare este real. Asigurați-vă că vă acoperiți cu protecție solară cu un SPF de 30 sau mai mult pentru a vă proteja pielea de lumina albastră emisă de ecranele la care vă uitați toată ziua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel