4 remedii făcute-n casă pentru unghii sănătoase

DCMedical Team |
Data publicării:
Unghii lungi
Unghii lungi

Sucul de lămâie, mierea și oțetul de mere sunt câteva recomandări pentru a avea unghii sănătoase.

Pentru unghii frumoase și sănătoase puteți apela la remedii naturale, preparate în casă. Iată 4 dintre acestea:

* Sucul de lămâie - ajută la strălucirea unghiilor, la îndepărtarea petelor de pe unghii; vitamina C favorizează o creștere mai puternică. Folosind un tampon de bumbac, glisați suc de lămâie peste fiecare unghie și lăsați să se usuce; faceți asta de două ori pe săptămână, cu o cremă hidratantă alături.

* Uleiul de cocos - ajută la întărirea unghiilor; are proprietăți antifungice; pentru un tratament hrănitor, încălziți uleiul de nucă de cocos timp de 20 de secunde în cuptorul cu microunde și apoi folosiți-l.

* Oțetul de mere - e un tratament antifungic; este acid și acționează prin neutralizarea mediului alcalin care încurajează creșterea fungică; se recomandă să se înmoaie oțet de mere de două ori pe zi. Umpleți o baie de picioare sau un bol mare cu părți egale oțet de mere și apă caldă. Înmuiați-vă picioarele timp de cel puțin 20 de minute.

* Mierea - mierea contribuie la combaterea creșterii bacteriene și fungice și vă poate ajuta să vă mențineți unghiile hrănite; combinați proprietățile hidratante ale mierii cu cele ale sucului de lămâie pentru a crea o mască de unghii cu miere și lămâie amestecând 2 lingurițe de miere cu câteva picături de suc de lămâie și masându-vă în unghii înainte de a pleca timp de 15-20 de minute. Clătiți bine și ar trebui să rămâneți cu unghii mai strălucitoare și mai puternice, potrivit hollandandbarrett.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel