4 trucuri simple ca să ai o casă și mai sănătoasă

Florina Pop |
Data publicării:
Curățenie  FOTO: pexels.com
Curățenie FOTO: pexels.com

Menținerea unui mediu sănătos acasă este esențială pentru sănătatea membrilor familiei.

”În general, dar mai ales în vremurile în care trăim acum, casele noastre sunt locul în care ne relaxăm și permitem dispariția stresului din mediul extern. De aceea, menținerea unui mediu sănătos acasă este o componentă cheie în promovarea sănătății generale”, spune medicul de familie Caroline B. Bekele.

Câteva recomandări a acestuia:

* Dezinfectați spațiile cu atingere ridicată - medicul Bekele recomandă dezinfectarea în mod obișnuit a clanțelor de ușă, a comutatoarelor de lumină, a robinetelor de apă pentru chiuvetă și a altor zone care sunt frecvent atinse la intrarea în casă, dar și a telefoanelor, poșetelor și a genților.

* Îmbunătățiți calitatea aerului – aerisiți periodic, faceți curățenie periodic. Unele studii susțin că plantele de apartament pot îmbunătăți și calitatea aerului.

* Confort și igienă în dormitor – ”Menținerea unei igiene bune a somnului pentru un somn cât mai bun este importantă pentru sănătatea dumneavoastră generală”, spune dr. Bekele. Mențineți camera setată la o temperatură mai scăzută, folosiți jaluzele sau perdele opace pentru a bloca lumina exterioară și evitați utilizarea dispozitivelor electronice (smartphone, televizor, laptop, tabletă etc) cu o oră înainte de a dormi.

* Bucătărie mai sănătoasă – mâncați alimente sănătoase precum: fructe și legume proaspete, orez brun, quinoa, fasole conservată, conservă de ton, unt de migdale, condimente uscate; alimente refrigerate nutritive, cum ar fi iaurtul grecesc simplu, ouăle și humusul, potrivit piedmont.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel