5 alimente pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată pe stomacul gol

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Încă din copilărie ni s-a spus să adăugăm cât mai multe fructe și legume în dieta noastră. Sunt pline de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, care protejează împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Dar uneori, oricât de sănătos ar fi un aliment, poate fi îngrozitor pentru stomacul gol!

1. Roșii

Roșiile sunt pline de vitamine, antioxidanți și ingrediente solubile. Cu toate acestea, atunci când sunt consumate pe stomacul gol, aceste ingrediente se combină cu acidul din stomac, ceea ce ar putea duce la blocarea stomacului. Acest lucru pune presiune pe stomac, ducând la dureri, o senzație deosebit de periculoasă pentru persoanele care suferă deja de ulcere sau reflux gastroesofagian.

2. Citrice

Dacă ai probleme cu esofagul, nu mânca citrice. Deși portocalele, grapefruiturile, mandarinele, lămâile sunt bogate în vitamina C, fibre, antioxidanți, potasiu și calciu, ele pot irita un esofag deja inflamat. Data viitoare, când vei pofti la niște fructe pe stomacul gol, alege căpșuni, pepene verde, afine, mere sau zmeură.

3. Produse de patiserie

Deși cornurile și gogoșile sunt delicioase, ambele sunt pline de drojdie, ceea ce irită mucoasa stomacului și poate provoca flatulență. 

4. Băuturi carbogazoase

Aceasta ar trebui să fie o nebunie. În realitate, nu ar trebui să consumi niciodată băuturi carbogazoase. Studiile au arătat că pot crește riscul de cancer, boli de inimă, diabet și leziuni hepatice. Acest tip de băutură conține în mod normal aproximativ 8-10 lingurițe de zahăr, care, pe stomacul gol, este același lucru cu injectarea de 6 până la 8 ori mai mult zahăr în sânge decât ar trebui să existe în mod normal. 

5. Cafea sau ceai

Consumul de cafea pe stomacul gol poate crește nivelul acidului clorhidric până la vărsături sau constipație. Nivelurile crescute de acid încetinesc, de asemenea, digestia proteinelor, ceea ce provoacă balonare, inflamație a intestinului sau chiar cancer de colon. La fel, consumul de ceai pe stomacul gol reduce acidul din stomac și, de asemenea, îți elimină pofta de mâncare.

Ce poți mânca în schimb?

Făină de ovăz - încărcată cu fibre, care ajută digestia, crește metabolismul și scade nivelul colesterolului.

Ouă - uimitor de sănătoase și sățioase.

Afine - ambalate cu substanțe nutritive care îmbunătățesc tensiunea arterială, stimulează metabolismul și îmbunătățesc memoria.

Pepene verde - îmbunătățește sănătatea inimii și a ochilor, datorită licopenului. Licopenul este o substanță chimică naturală care conferă fructelor și legumelor culoarea roșie, scrie Webmd

Nuci - conținut ridicat de proteine și grăsimi sănătoase.

Papaya - încărcată cu vitamina E, C și fibre. De asemenea, conține papaină, o enzimă care ajută la digestie și reduce riscul de cancer de colon.

Hrișcă - bogată în proteine. Stimulează digestia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel