5 obiceiuri mai BUNE și mai sănătoase decât cântărirea zilnică

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
FOTO pixabay
FOTO pixabay

Nutriționistul celebru Cori Grămescu dezvăluie de ce nu este bine să ne cântărim zilnic, mai ales când ținem dietă. 

În schimb, Cori Grămescu vine cu cinci obiceiuri mai bune și mai sănătoase decât cântărirea zilnică. 

"5 obiceiuri mai bune și mai sănătoase decât cântărirea zilnică. 

Mă sperie întotdeauna când cliente ale mele îmi spun că se cântăresc zilnic sau, mai rău, chiar de mai multe ori pe zi. Acest comportament nu reușește să ne mobilizeze, fiind unul dintre cele mai demotivante lucruri pe care le poți face într-un program de remodelare corporală și slăbire.

Cântărirea regulată este esențială în succesul unui program de slăbire, dar NUMAI dacă o faceți la un interval de timp suficient de amplu încât să aveți o viziune pe termen lung a lucrurilor.

• Măsoară-te săptămânal – uneori sunt chiar mai importante decât greutatea înregistrată pe cântar, măsurătorile pot oferi indicații privind evoluția compoziției voastre corporale. Când pe cântar nu slăbești foarte mult dar observi o pierdere semnificativă în centimetri vei constata cu bucurie că musculatura devine mai fermă și asta înseamnă o creștere a calității masei musculare.

• Fă-ți poze din față și profil o dată pe săptămână - monitorizezi cum se îmbunătățește aspectul fizic în general și calitatea pielii tale în mod special. Un proces corect de slăbire trebuie să îți ofere o piele mai fermă și un aspect fizic plăcut, tonifiat și sănătos.

• Măsoară în fiecare săptămână progresul sportiv pe care îl câștigi. Fie câte flotări, burpees și fandări reușești să faci sau cât de repede reușești să alergi 10 km, progresul sportiv este la fel de important ca evoluția ta în kilograme, pentru că sportul îți oferă o creștere sănătoasă a masei musculare și implicit o compoziție corporală sănătoasă.

• Câte ore dormi, câtă apă bei, câte minute mergi zilnic pe jos. E foarte important să menții în timp obiceiurile sănătoase – un stil de viață activ, un regim de odihnă satisfăcător și obiceiuri alimentare sănătoase și în felul asta kilogramele indicate pe cântar sunt o consecință sănătoasă și firească a unui stil de viață echilibrat.

• Notează zilnic ce mănânci. Un jurnal alimentar te va învăța să îți concentrezi atenția asupra alegerilor tale și te vă învață multe despre momentele în care derapezi alimentar, îți vei cunoaște corpul mai bine și vei putea să îți orientezi atenția și motivația asupra unor obiective pe termen mediu.", a scris Cori Grămescu pe Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel