5 paşi simpli care te vor AJUTA de fiecare dată să ai o zi mai bună

Irina Radu |
Data publicării:

Nutriționistul Cori Grămescu dezvăluie cei cinci pași simpli care te vor ajuta să ai o zi bună.

"În timp, am învăţat să am grijă de mine, iar acest lucru îmi dă mai multă energie şi mă ajută să mă simt mai bine, chiar şi atunci când sunt ocupată sau am o zi intensă. Aceşti 5 paşi simpli mă ajută de fiecare dată să am o zi mai bună:

▪️ Programează-ţi activitatea - ca să ai o zi mai bună, organizată, notează în agendă tot ce ai de făcut.

▪️ Odată ce ai trecut de pasul 1, ştii şi cum trebuie să te pregăteşti: cum îţi ajustezi micul dejun în funcţie de programul din prima parte a zilei, cu ce te îmbraci, la ce oră pleci de acasă ş.a.m.d

▪️ Asigură-te că mănânci bine de dimineaţă - un mic dejun echilibrat îţi dă energie până spre prânz, iar secretul este să îl adaptezi în funcţie de programul tău:

-ai o zi cu multe întâlniri, dar fără să fie un nivel ridicat de tensiune pe durata lor: optează pentru un iaurt şi un sandwich făcut cu o felie de pâine integrală, cremă de brânză, ardei kapia şi 1/3 avocado.

- dacă, în schimb, ştii că în prima parte a zilei te vei stresa, ai nevoie de susţinere - un mic dejun puţin mai generos cu glucide te ajută să faci faţă stresului fără să apară senzaţia de oboseală şi pofta de dulce în a doua parte a zilei.

- dacă mergi seara la antrenament - hrăneşte-ţi corpul, că să ai energie pentru sport - optează pentru un mic dejun format dintr-un sandwich cu pesto, salată şi piept de curcan, garnisit cu câteva roşii cherry.", a precizat nutriționistul Cori Grămescu pe Instagram. 

Ce trebuie să faci atunci când ești pe fugă

"▪️ Dacă nu ştii sigur care ţi-e programul în partea a două a zilei, asigură-te că mănânci o gustare uşoară - nu de puţine ori se întâmplă să sări peste mesele principale pentru că intervin lucruri urgente, dar asta nu e o idee bună pe termen lung. Apelează la o gustare între micul dejun şi prânz, iar în felul acesta poţi rezista cu bine unui program solicitant. Ca gustare de dimineaţă e bine să apelezi la o porţie de fructe, îţi va da energie.

▪️ Hidratează-te - cel mai des, starea de oboseală este accentuată de lipsa de hidratare. Este important să te asiguri că bei apă în cantitate suficientă, dar şi că mănânci constant alimente cu un conţinut ridicat de apă, cum sunt fructele, supele sau iaurtul de băut.", a mai spus Cori Grămescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel