5 remedii rapide pentru digestie după mesele copioase

Cătălina Burghelea / 03 mai 2021 / 08:00

Ceaiul de verbină și rozmarin proaspăt și de anghinare sunt cele mai bune ceaiuri pentru digestie, după mesele copioase de Paști.

Nutriționistul Cori Grămescu ne recomandă să consumăm, în această perioadă a meselor îmbelșugate, 5 băuturi amărui cum sunt apa tonică, limonada cu grapefruit, ceaiul de galbenele, ceaiul de verbină și rozmarin proaspăt sau ceaiul de anghinare. 

"Pentru a ajuta digestia în perioada aceasta consumați băuturi amărui cum sunt apa tonică, limonada cu grapefruit, ceaiul de galbenele, ceaiul de verbină și rozmarin proaspăt sau ceaiul de anghinare.

Ceaiul de verbină și rozmarin proaspăt - este de secole aliatul francezilor după o masă copioasă. Alegeţi plantele verzi (se găsesc în magazinele alimentare, cel mai adesea, în raioanele cu condimente) şi adăugaţi o cană de apă clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi 2-4 minute la infuzat, până când apa devine uşor verzuie. Se consumă neîndulcit, fiind un excelent digestiv. Înlătură senzaţia de greaţă de după o masă prea îmbelşugată.

Ceaiul de anghinare - apelaţi la ceai de anghinare dacă simţiţi că aţi mâncat prea multe grăsimi animale. Anghinarea este folosită de sute de ani pentru a uşura suferinţa hepatică, iar ceaiul de anghinare poate fi folosit după mese copioase, pentru că ajută activitatea veziculei biliare. 

Sunt şi câteva precauţii legate de acest ceai: persoanele alergice la muşeţel au şanse mari să fie alergice şi la anghinare, iar persoanele care au pietre la fiere nu ar trebui să consume acest ceai fără să informeze medicul specialist curant.", a scris Cori Grămescu pe Instagram.  

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy