6 alimente grase și sănătoase care te ajută SĂ SLĂBEȘTI!

Dana Lascu |
Data publicării:
Somonul și brânza fac parte din lista alimentelor grase și sănătoase care te ajută să slăbești. Foto: Pixabay
Somonul și brânza fac parte din lista alimentelor grase și sănătoase care te ajută să slăbești. Foto: Pixabay

Grăsimile sunt considerate nesănătoase pentru noi, deoarece sunt responsabile pentru creșterea în greutate și multe probleme cronice de sănătate. Dar anumite alimente, deși grase, conțin de grăsimi care sunt forte sănătoase și care, incluse în dietă, de fapt te ajută să slăbești. Iată care: 

Există alimente grase și sănătoase, care sunt extrem de benefice și care, incluse în diete, te ajută slăbești. Iată 6 dintre ele: 

Avocado

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, fibre și potasiu combinație care, conform mai multor studii, îmbunătățesc nivelul colesterolului „bun” HDL și reglează nivelul colesterolului „rău” sau LDL. Este un superaliment care poate fi adăugat și diferitele rețete de salată. Dar atenție, este și hipercaloric, așa că nu este recomandat să consumi mai mult de jumătate de avocado la o masă și nici mai mult de unul pe zi. 

Brânză

Brânza este foarte nutritivă și conține toți nutrienții esențiali precum calciu, vitamina B12, fosfor, seleniu, proteine. Este un produs lactat bogat în grăsimi care reduce riscul de diabet de tip 2. Dar atenție la cantitate, și ea având numeroase calorii, și la sarea adăugată. Nu se consumă mai mult de 2-300 de grame pe zi și e de preferat să alegeți telemea cu mai puțin de 2 grame de sare la suta de grame de produs. Consumul excesiv de sare poate duce la probleme cardiovasculare grave. 

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră, care are conținut mai mare de 80% de cacao și cât mai puțin zahăr, nu sunt doar gustoasă, ci sunt bogată în fibre, grăsimi sănătoase, fier, magneziu, cupru, mangan și antioxidanți care scad efectiv tensiunea arterială și nivelul de colesterol „rău” LDL. Atenție, însă, nu se consumă cu nemiluita, ci 2-3 pătrățele pe zi. În plus, conține cafeină, deci nu trebuie consumată după prânz. 

Ouăle

Gălbenușurile de ou sunt adesea considerate nesănătoase pentru conținutul lor de colesterol natural și grăsimi. Dar cercetările recente arată că, de fapt, colesterolul din ouă nu afectează nivelul de colesterol „rău” LDL. Mai degrabă, ouăle întregi sunt bogate în toate vitaminele esențiale, minerale, proteine, antioxidanți care asigură bunăstarea generală. Atenție,nici ele nu trebuie consumate cu nemiluita. Un ou fiert tare sau moale pe zi sau pus în salate e suficient. 

Peștii grași

Peștii grași precum somonul, sardinele, heringul etc. sunt considerați a fi superalimente deoarece conțin natural acizi grași omega-3 și proteine care sunt bune pentru sănătatea inimii noastre. Trebuie consumat cel puțin o dată pe săptămână. 

Iaurtul integral

În general, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi este considerat sănătos, dar este încărcat cu zahăr. Mai degrabă, alegeți iaurt cu conținut ridicat de grăsimi. Sunt produse lactate bogate în grăsimi, care îmbunătățesc sănătatea intestinului, digestia și pot fi chiar benefice pentru inimă și obezitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel