6 motive fabuloase să mănânci rodie ZILNIC. Elixir pentru sănătate

Rodiile sunt bogate în antioxidanți care luptă împotriva inflamației și durerii. 

Iată ce se întâmplă dacă mănânci o rodie zilnic:

1. Poate ține departe virusurile și gripa sezonieră

Sucul, semințele și chiar coaja rodiei te protejează de agenți patogeni. Sucul, în special, poate apăra cavitatea bucală de alimentele infectate.  

Boabele de rodie sunt o sursă excelentă de vitamina C, excelente în tratarea gripei.

2. Poate scădea tensiunea arterială ridicată

S-a constatat că proprietățile antioxidante ale rodiilor reduc cu succes hipertensiunea arterială. Un studiu a arătat că cei care suferă de hipertensiune trebuie să consume cel puțin 240 ml pe zi suc de rodie.

Un alt mod în care rodiile ajută la tensiunea arterială este prin potasiu. 100 de grame de rodie conțin 236 de grame de  potasiu.

3. Poate îmbunătăți problemele de digestie

Oamenii care luptă împotriva bolii Crohn sunt foarte familiarizați cu problemele digestive care reduc pofta de mâncare. Motivul poate fi prezența bacteriilor în stomac, care duc la inflamații severe. O soluție pe care multe studii au găsit-o utilă este consumul de rodii. Fructul pare să fie un bun apărător și atacator împotriva bacteriilor care provoacă dureri și disconfort.

4. Îmbunătățește memoria, mai ales a celor care luptă împotriva Alzheimerului

Aceasta a fost concluzia studiilor doctorului Hartman, care a oferit pastile pe bază de rodie pacienților care urmau să fie operați la inimă. Prima pastilă a fost administrată cu o săptămână înainte de operație și a doua, la 6 săptămâni după. Pacienții au observat că memoria lor era chiar mai bună decât înainte.

5. Poate echilibra efectele diabetului

S-a constatat (vezi studiu AICI) că nivelurile ridicate de zahăr pot fi controlate prin simpla consumare zilnică a unei rodii. Aceste fructe pot reduce stresul oxidativ, care este principala cauză a diabetului. De asemenea, reduc colesterolul rău, ajutând la menținerea unui nivel relativ scăzut de zahăr din sânge.

Cu toate acestea, pacienții cu diabet trebuie să fie foarte atenți la aportul zilnic de rodie. Fructul trebuie consumat în cantități foarte mici, pentru că are zahăr.

6. Îmbunătățește sănătatea oaselor și reduce durerea cauzată de artrită

Într-un studiu din 2011 s-a constatat că uleiul din semințe de rodie poate ameliora sensibilitatea articulațiilor. Mai mult, oamenii de știință au găsit dovezi semnificative care arată cum antioxidanții din rodie pot combate cu succes artrita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel