6 trucuri pentru a tăia ceapa fără să plângi

DCMedical Team |
Data publicării:

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că ați vărsat câteva lacrimi în timp ce tăiați ceapa. 

Acest lucru se datorează faptului că, odată ce ceapa este tăiată, produce un iritant chimic numit syn-Propanethial-S-oxide, potrivit American Chemical Society. Iar atunci când acest iritant ajunge la ochi, stimulează glandele lacrimale să elibereze lacrimi.

Partea bună este că sunt câteva trucuri care te pot ajuta să ții lacrimile la distanță în timp ce tai ceapa. 

Ryan Dodge, Chef  LifeCafe Restaurant, a dezvăluit pentru Livestrong secretele sale pentru tăierea cepei. 

De asemenea, este important de știut că  "sensibilitatea la ceapă variază de la o persoană la alta", potrivit experților. Așadar, când vine vorba de lacrimi, anumite metode pot funcționa mai bine pentru tine decât altele, în funcție de nivelul tău de sensibilitate.


1. Ascute cuțitul

"Acesta este un sfat util în general pentru gătit și siguranță", spune Dodge. Dar un cuțit bine ascuțit face mai mult decât să tare fără cusur și mai sigură- acesta ajută, de asemenea, la diminuarea deteriorării celulelor cepei, ceea ce poate reduce eliberarea iritantului chimic.

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt celelalte două metode de a tăia ceapa fără să lăcrimezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel