9 alimente care te ajută să scapi de stres, anxietate sau depresie. Înghețata nu e printre ele!

Dana Lascu |
Data publicării:
Job  FOTO: pexels.com
Job FOTO: pexels.com

Cu toții trecem prin perioade stresante și de multe ori ne repezim la frigider ca să ne înfruptăm dintr-o cutie cu înghețată. Dar acest aliment, chiar dacă temporar îți dă senzația de bine, nu face decât să ne îngrașe, din cauza zahărului pe care îl conține. Iată alimentele care chiar reduc stresul, anxietatea și depresia: 

Alimentele care reduc stresul sunt: 

1) Fructele de pădure și nucile

Acestea conțin o mulțime de antioxidanți, care vă ajută să vă protejați celulele de stresul oxidativ și vă pot ameliora sentimentele de depresie. Mulți antioxidanți puteți obține și din nuci, afine, coacăze, cătină, căpșuni sau din legume verzi.

2) Portocale

S-ar putea să vă gândiți la vitamina C atunci când vorbim de portocale. Ea adevărat că ea poate ameliora anxietatea și, odată cu ea, și stresul. Unele studii au arătat că o dietă bogată în vitamina C vă poate ajuta să vă liniștiți și să vă creați un cadru mental mai bun.

3) Ceai

Pentru unii, o cană de ceai de flori de regulă are un efect calmant. Anumite plante – precum teiul, lavanda și mușețelul, de exemplu - pot ajuta, împreună cu antioxidanții din frunzele de ceai. Dar asigurați-vă că nu consumați ceaiuri cu cofeină, precum ceaiul verde, ceaiul negru sau ceaiul alb etc., după ora 14.00, pentru că altfel nu veți mai dormi. 

4) Cafea

Poate fi o binecuvântare sau un blestem - problema fiind aceiași cofeină. Câteva căni de cafea pe zi vă pot îmbunătăți starea de spirit și energia și consumul a până la patru cești pare să fie în regulă pentru majoritatea oamenilor. Dar mai mult decât atât te poate face să fii agitat și anxios, iar unii oameni sunt mai sensibili la asta.

5) Ciocolată neagră

Flavonoidele din cacao vă ajută să vă protejați celulele. Acestea sunt un tip de antioxidanți care vă pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale, la creșterea fluxului de sânge către creier și inimă și vă pot face mai puțin anxioși. Dar atenție, ce care are aceste efecte este ciocolata neagră, cu 75% conținut de cacao. Și nu trebuie să exagerați sau să o consumați seara, întrucât în cacao găsim și cofeină. 

6) Stridii

Zincul este un mineral care ne ajută corpul să facă față stresului. Este posibil ca unele diete să nu includă suficient din acest mineral. Zincul se găsește în mod natural în stridii, dar și în caju, ficat, carne de vită, carne de pasăre sau ouă.

7) Sardine

Acești pești mici conțin o mulțime de acizi grași omega-3, care pot ajuta cu ameliorarea depresiei și a anxietății, pentru că atenuează inflamația. La fel de bine puteți încerca ton, somon sau albacor.

8) Spanac

Cheia este magneziul din spanac (care se găsește și în varză), care vă poate ajuta să vă simțiți mai liniștiți, vă calmează stresul. Asigurați-vă că aveți un aport suficient din acest mineral pentru a putea să țineți lucrurile sub control.

9) Varza murată

Varza conține acid folic, vitamina C și unele vitamine B care pot ajuta la calmarea anxietății și a stresului. Dacă este lăsată să fermenteze în saramură bacteriile descompun zahărul și alte substanțe din conținutul ei și îi dau un gust acru. Aceste bacterii „bune” vă ajută să vă mențineți intestinul sănătos. De asemenea, joacă un rol în producerea serotoninei, o substanță calmantă a creierului și care ameliorează stresul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel