9 plante care ameliorează durerea. Cum prepari leacul din ele

Dana Lascu |
Data publicării:
Ceai de plante. Foto: Pixabay
Ceai de plante. Foto: Pixabay

Fie că suferiți de dureri de picioare, de genunchi, de cot sau de spate, există o serie de remedii pe bază de plante care vă pot ajuta. Iată care: 

Aplicate local sau luate oral, în grădina dumneavoastră sunt mai multe remedii pentru durere. Iată o scurtă listă cu plante care ameriorează durerea:

1) Arnica: o plantă înflorită înrudită cu floarea-soarelui, arnica este disponibilă pe scară largă atât în forme topice, cât și în forme orale. Conține helenină, un analgezic și antiinflamator și este folosită de mult timp pentru durerile articulare și musculare.

2) Boswellia: un copac înflorit cel mai bine cunoscut pentru producerea rășinii parfumate folosite la fabricarea tămâiei, boswellia este, de asemenea, un puternic antiinflamator și analgezic folosit pentru a calma durerea cauzată de artrită și leziuni sportive.

3) Ardei Cayenne: Ardeii iuți conțin capsaicină, un stimulator circulator care determină corpul să elibereze endorfine sau hormonii care ne fac să ne simțim bine, ameliorând durerea.

4) Ghimbir: Această rădăcină picantă are proprietăți analgezice și antiinflamatoare utilizate pentru tratarea durerilor de artrită și a crampelor.

5) Gotu kola: Cunoscută și sub numele de Centella asiatică, brahmi, pennywort indian și pennywort asiatic, această plantă a fost folosită în mod tradițional pentru a ajuta la repararea țesuturilor conjunctive, cum ar fi tendoanele și ligamentele. Este un antiinflamator care întărește și colagenul din articulații pentru un confort și o flexibilitate mai mari.

6) Urzici: Această plantă înțepătoare a fost folosită în mod tradițional pentru ameliorarea durerii de artrită - bolnavii de artrită obișnuiau să înfășoare articulațiile dureroase cu frunzele, injectând astfel histamine care ameliorează durerea în piele. Astăzi, extractele din frunze de urzică sunt utilizate în același scop și pentru a preveni degradarea și inflamația cartilajului.

7) Oregano: Această plantă culinară populară are proprietăți antiinflamatorii și poate fi preparată într-un ceai, împreună cu rozmarin și cimbru.

8) Rozmarin: această plantă culinară populară are proprietăți antiinflamatorii și poate fi preparată într-un ceai, împreună cu oregano și cimbru.

9) Cimbru: Această plantă culinară populară are proprietăți antiinflamatorii și poate fi preparată într-un ceai, împreună cu rozmarin și oregano.

Cum se prepară un ceai din aceste plante

Pentru a face o ceașcă de ceai de plante, puneți 2 lingurițe de frunze proaspete (sau 1 linguriță de ierburi uscate / frunze de ceai) la cană se apă clocotită.

Acoperiți și lăsați la infuzat timp de 5 până la 10 minute. Îndepărtați frunzele și savurați ceaiul simplu sau cu lămâie și miere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel