Alexandru Rafila, despre avizul epidemiologic: Mereu a fost o exagerare. Nu se mai practică nicăieri

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Prof dr. Alexandru Rafila spune că avizul epidemiologic solicitat de unitățile de învățământ nu este vital și că ar putea fi posibilă la renunțarea la acestea. 

”Avizul epidemiologic este necesar atunci când există suspiciuni că cineva care e nou venit în comunitate are o problemă la o boală transmisibilă. În principiu, cred că se poate renunța la acest aviz care să spună că un copil e clinic sănătos.

Există, mereu a fost o exagerare pentru momentul întoarcerii la școală sau la grădiniță care cereau tot felul de analize, exudat, nu se mai practică nicăieri. Multe școli, din păcate, au rămas cu această obișnuință. Cred că mulți vor să arate că noi am cerut și avem hârtia”, a explicat profesorul Alexandru Rafila la Vorbește Lumea pe PRO TV.

Recent, medicii de familie au cerut să se elimine condiția obligatorie de a se prezenta avizul epidemiologic la început de an școlar, din cauza aglomerării produse în cabinete. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel