Alexandru Rafila, despre avizul epidemiologic: Mereu a fost o exagerare. Nu se mai practică nicăieri

Adisa Codruț / 14 sep 2020 / 13:19
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Prof dr. Alexandru Rafila spune că avizul epidemiologic solicitat de unitățile de învățământ nu este vital și că ar putea fi posibilă la renunțarea la acestea. 

”Avizul epidemiologic este necesar atunci când există suspiciuni că cineva care e nou venit în comunitate are o problemă la o boală transmisibilă. În principiu, cred că se poate renunța la acest aviz care să spună că un copil e clinic sănătos.

Există, mereu a fost o exagerare pentru momentul întoarcerii la școală sau la grădiniță care cereau tot felul de analize, exudat, nu se mai practică nicăieri. Multe școli, din păcate, au rămas cu această obișnuință. Cred că mulți vor să arate că noi am cerut și avem hârtia”, a explicat profesorul Alexandru Rafila la Vorbește Lumea pe PRO TV.

Recent, medicii de familie au cerut să se elimine condiția obligatorie de a se prezenta avizul epidemiologic la început de an școlar, din cauza aglomerării produse în cabinete. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy