Alte 6.639 de flacoane de Remdesivir, distribuite în spitalele din țară

Florina Pop |
Data publicării:
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Reprezentanții Ministeului Sănătății a repartizat luni și marți, 15 și 16 noiembrie, circa 6.600 de flacoane de Remdesivir în 69 de spitale din România.

Autoritățile au distribuit în spitalele din țară mii de flacoane de Remdesivir. Acest medicament reprezintă ”primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus”.

”Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pacienților infectați cu Sars-Cov-2. Ministerul Sănătății a repartizat, în perioada 15-16 noiembrie 2021, un număr de 6639 flacoane de Remdesivir în 69 unități medicale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală.

Remdesivir a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată. Mai mult, Ministerul Sănătății a încheiat un nou contract pentru achiziția unui număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente. Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine")”, se arată într-un comunicat trimis.

O altă tranșă de Remdesivir a fost distribuită în zilele de 9 și 11 noiembrie: 9.312 de flacoane.

”În perioada 9-11 noiembrie 2021, Ministerul Sănătății a distribuit 9312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală. Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată. Reamintim că, ieri, 10 noimebrie 2021, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 332, 5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României. 120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate pentru achiziția a unei noi tranșe de 70 000 de doze de Remdesivir”, se arată într-o informare oficială.

Alte doze de Remdesivir și Tocilizumab au ajuns pe 5 noiembrie la spitalele care tratează pacienți cu forme medii și severe de COVID-19. Ministerul Sănătății a repartizat 110 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg care vor ajunge în 10 județe cu stoc 0. Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine"). Tot astăzi, Ministerul Sănătății va distribui și 6.558 de flacoane de Remdesivir în peste 80 de spitale care tratează pacienți infectați cu forme medii de SARS-Cov-2 pentru asigurarea asistenței medicale necesare.

Gilead Sciences, compania care produce Remdesivir, preciza, în noiembrie anul trecut, că medicamentul este recunoscut drept un standard de îngrijire pentru pacienții spitalizați cu COVID-19 din multe țări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel