Atenție! Uiți să-ți scoți bijuteriile înainte de culcare? 6 MOTIVE să iei măsuri URGENTE

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Mulți dintre noi avem o bijuterie specială și preferată, pe care o purtăm mereu, inclusiv când dormim. Doar că acest obicei nu este unul sănătos. Iată de ce. 

1. Îți va fi greu să le dai jos de pe degete, dimineața

Mai mult ca sigur ai observat că mâinile și picioarele sunt mai umflate dimineața. Acest lucru se întâmplă pentru că, atunci când te odihnești noaptea, lichidele se acumulează în interiorul țesuturilor. Dacă adormi purtând un inel, va fi mult mai dificil să îl scoți dimineața. Pentru a-ți scoate inelele de pe degetele umflate, va trebui să folosești săpun lichid sau ulei vegetal.

2. Pot perturba somnul

Dacă obișnuiești să porți multe lanțuri și coliere la gât, dar uiți să le dai jos seara, înainte de culcare, nu mai face asta. Lanțurile se pot încurca în păr sau se pot înfășura în jurul gâtului, perturbându-ți somnul. Dacă porți un lanț cu pandantiv, acesta te poate trezi din somn. 

3. Pot irita pielea

Unele materiale folosite la confecționarea de bijuterii, cum ar fi nichelul, pot provoca reacții alergice, mâncărime și roșeața. Și, deși aurul și argintul pot părea o opțiune sigură, ele conțin adesea și alte metale. Dacă ai o piele sensibilă și predispusă la alergii, asigură-te că bijuteriile tale sunt fabricate din aur de 14k sau mai mult. Caratul superior înseamnă că aurul este mai pur și este mai puțin probabil să provoace o reacție alergică.

4. Lobii urechii se pot lungi

Cerceii lungi și mari, greoi, pot alungi lobii urechilor. Purtarea cerceilor noaptea poate provoca, de asemenea, un miros urât. Atunci când sebumul secretat de piele se amestecă cu celulele moarte și bacterii, există riscul ca atât cerceii tăi, cât și lobul urechii să aibă un miros neplăcut. 

5. Mediu propice pentru bacterii

Dacă nu obișnuiești să îți dezinfectezi bijuteriile purtate, ele devin un mediu perfect pentru dezvoltarea basteriilor. 

6. Este afectată calitatea bijuteriilor

Nu trebuie să mai dormi cu inelul de logodnă sau cu verigheta pe mână. Dacă ai un somn dificil, poți lovi cu mâna în noptieră și zgâria bijuteriile. Dormitul cu bijuterii la gât, urechi sau pe mână poate, de asemenea, să le murdărească, deoarece transpirăm în somn, iar transpirația care ajunge pe bijuterii le poate estompa strălucirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel