Cancer, cum poate dirija inteligența artificială tratamentul

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Atacurile cibernetice au vizat mai multe spitale
Atacurile cibernetice au vizat mai multe spitale

O platformă de inteligență artificială (AI) poate prezice care dintre pacienții cu cancer sunt cei mai expuși riscului de a se confrunta cu simptome comune asociate cu cancerul. Doi algoritmi de învățare a mașinilor au fost comparați în ceea ce privește capacitatea lor de a prezice severitatea tulburărilor de somn, anxietatea și depresie.

Cercetătorii din Universitatea din Surrey din Marea Britanie au creat platforma și au colectat date din două momente diferite de timp incluzând 799 de cazuri de oncologie incluse pe parcursul chimioterapiei.

Oamenii de știință au descoperit că diferentele dintre valorile preconizate și cele reale nu au fost "semnificative" și că ambele metode "au produs rezultate echivalente pentru toate cele trei simptome".

Studiul poate fi important mai ales că depresia are loc în până la 60% dintre pacientii cu cancer, după cum susțin cercetătorii, potrivit HealthImaging.com. În mod similar, până la 53% dintre pacienți prezintă sentimente de anxietate în timpul tratamentului și aproape jumătate dintre pacienți prezintă ambele simptome.


Deși studiul englezilor a fost exploratoriu, cercetarea lor poate fi folosită pentru a dezvolta instrumente care pot ajuta clinicienii să identifice profilele de risc pentru pacienți. Aceste cunoștințe pot permite instrumente personalizate de tratare și o mai bună calitate a vieții.

,,Aceste rezultate interesante arată că exista o oportunitate pentru tehnici de învățare a mașinilor de a face o diferență reală în viața oamenilor care trăiesc cu cancer”, a spus Payam Barnaghi, profesor de inteligență artificială la Universitatea Surrey.

DC Medical v-a prezentat recent o nouă metodă bazată, pe inteligența artificială, care permite compararea diferitelor alternative de tratament și identificarea pacienților care vor beneficia de tratament. Dezvoltată de cercetătorii finlandezi de la Universitatea din Finlanda de Est, Spitalul Universitar Kuopio și Universitatea Aalto, metoda încearcă să furnizeze răspunsuri la întrebări legate de felul în care poate fi evaluată eficiența unei metode de tratament în practică, cum ar putea unii pacienți să beneficieze de un tratament care nu provoacă un răspuns altor persoane.  Și tot inteligența artificială (AI) este cea care poate prezice dacă pacienții ar putea abuza și / sau s-ar supradoza cu opiacee, folosind prescripția medicală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel