Cât de important este ovăzul în dietă. Recomandări ale Lygiei Alexandrescu

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Nutriționistul Lygia Alexandrescu face o serie de reocmandări privind cum poate fi folosit ovăzul în dietă.

Medicul nutriționist Lygia Alexandrescu spune că ovăzul poate fi inclus în dietă și nefiert.

”Ovăzul se poate fierbe și în lapte de cereale, de orez sau de ovăz, nu în lapte vegetal cu grăsimi, gen lapte de migdale, cocos sau caju. Combinații indigeste și care dau cu plus pe cântar: ovăz cu iaurt și nuci/semințe.

Ovăzul se poate consuma și nefiert, ca atare, înmuiat, însă, în piureuri de fructe întregi proaspăt pasate și se poate adăuga și un strop de miere naturală, că doar e dimineață, avem treabă multă și ne permitem”, notează Lygia Alexandrescu pe rețelele sociale.

CITEȘTE și: Alimentele care îți pot prelungi viața și cu 10 ani: ce trebuie să schimbi din dietă. STUDIU

Schimbarea dietei ar putea adăuga până la un deceniu la speranța de viață, arată un nou studiu. Efectul acestor modificări este substanțial la toate categoriile de vârstă, inclusiv la cei peste 80 de ani! Cercetătorii au creat și un calculator-model, disponibil online, care estimează impactul modificărilor dietei asupra speranței de viață. Un tânăr adult și-ar putea adăuga mai mult de un deceniu la speranța de viață, schimbându-și dieta de la o dietă tipic occidentală la o dietă optimizată care include mai multe leguminoase, cereale integrale și nuci și mai puțină carne roșie și procesată, potrivit unui nou studiu publicat în jurnalul PLOS (link direct studiu) de cercetătorul Lars Fadnes de la Universitatea din Bergen, Norvegia, și colegii săi. 

CITEȘTE și: Soluția la modă când vine vorba de alimentație sănătoasă. Dr Mihaela Bilic: mai nou, poșeta ține loc de cămară!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune, într-o postare pe rețelele sociale, că ”mini conservele” sunt ”un accesoriu la modă când vine vorba de alimentație sănătoasă”. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că ”ultima fiță în materie de nutriție este să ai mereu la îndemnă o mini conservă”. ”Adevărul e că poșeta unei femei este mai ceva ca Peștera lui Ali-Baba, poți să găsești în ea cele mai surprinzătoare și atipice lucruri… de care însă avem mare nevoie! Și dacă până acum poșeta a avut chiar și rol de trusă de prim ajutor sau kit de bricolaj, aflați că mai nou poșeta ține loc de cămară! Da, nu râdeți, ultima fiță în materie de nutriție este să ai mereu la îndemână o mini conservă”, scrie cunoscutul nutriționist pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel