COVID-19: infecția la copii, cât este de diferită

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Infecția cu COVID-19 la copii este diferită, iar cercetătorii spun că, spre deosebire de alte virusuri, la copii pot fi găsiți atât anticorpii, cât și virusul, în același timp. 

Infecția COVID-19 la copii a ridicat mai multe semn de întrebare lumii medicale, având în vedere că boala este puțin cunoscută la acești pacienți. Astfel, cercetătorii au vrut să afle mai multe despre timpul necesar pentru a elimina virusul și momentul în care copiii încep să producă anticorpi împotriva noului coronavirus.

Într-un studiu, publicat pe 3 septembrie în Journal of Pediatrics, specialiștii constată că virusul și anticorpii pot coexista la pacienții tineri.
„În majoritatea cazurilor, când încep să fie detectați anticorpii, nu mai poate fi detectat virusul. Dar cu COVID-19, îi vedem pe amândoi”, spune Burak Bahar, doctor în științe medicale, autorul principal al studiului și directorul Laborator Informatics la Children's National. „Aceasta înseamnă că pacienți din această categorie au încă potențialul de a transmite virusul, chiar dacă sunt detectați anticorpi”.
Ea adaugă că următoarea fază a cercetării va fi testarea dacă virusul prezent alături de anticorpi poate fi transmis altor persoane. De asemenea, rămâne necunoscut dacă anticorpii se corelează cu imunitatea și cât durează anticorpii și protecția potențială împotriva reinfecției.

Timpul de eliminare a virusului, diferit

Studiul a evaluat, de asemenea, momentul eliminării virale și a răspunsului imunologic. S-a constatat că timpul mediu de la pozitivitatea virală la negativitate, când virusul nu mai poate fi detectat, a fost de 25 de zile. Timpul mediu până la seropozitivitate sau prezența anticorpilor în sânge a fost de 18 zile, iar timpul timpul mediu pentru atingerea nivelurilor adecvate de anticorpi neutralizanți a fost de 36 de zile. Anticorpii neutralizanți sunt importanți în protejarea potențială a unei persoane de re-infectarea aceluiași virus.

De asemenea, de remarcat, cercetătorii au descoperit că pacienții cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani au avut nevoie de mai mult timp pentru a elimina virusul (media de 32 de zile), comparativ cu pacienții cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani (mediana de 18 zile). Fetele din grupa de vârstă 6-15 au avut, de asemenea, nevoie mai mult timp pentru a elimina virusul decât băieții (media de 44 de zile pentru fete, comparativ cu media de 25,5 zile pentru băieți).

Studiul poate fi găsit aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel