Cum îți protejezi mașina de grindină. Cele mai bune sfaturi de urmat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cujm îți protejezi mașina de grindina. Foto: Kyrylo Kholopkin / Unsplash
Cujm îți protejezi mașina de grindina. Foto: Kyrylo Kholopkin / Unsplash

Protejați-vă mașina de daunele provocate de grindină în această perioadă cu aceste sfaturi și trucuri extrem de utile.

Atunci când furtunile devin puternice, zgomotul plăcut al ploii se poate transforma într-un coșmar, un bombardament înfricoșător cu grindină, care poate fi devastatoare!

Deși grindina poate varia foarte mult ca mărime, de a dimensiunea unui bob de mazăre până la cea a unui ou, nu este nevoie de prea mult pentru a deteriora proprietățile neprotejate - în special mașina personală. Dacă nu ai băgat-o în garaj, e greu să o aperi de pietrele de grindină mai mari, deși, uneori, puțină protecție poate face diferența dintre câteva zgârieturi și un vehicul distrus, notează Spectacola.ro.

Așadar, ce puteți face pentru a vă proteja mașina de grindină?  Ce se întâmplă dacă sunteți prins pe drum că începe să cadă grindina? Iată câteva sfaturi și trucuri utile pentru a vă consolida apărarea împotriva acestei urgii a naturii:

Urmăriți vremea

Conștientizarea este primul pas al oricărui plan de atenuare a pagubelor. Deși adesea ne place să glumim pe seama inexactităților rapoartelor și previziunilor meteo, prognozele meteo sunt instrumente valoroase atunci când vine vorba de protejarea mașinii dvs. împotriva daunelor provocate de grindină. Poate că nu sunt la fel de utile de la o oră la alta, dar vă pot ajuta să vă faceți o idee despre ce vă puteți aștepta în zilele următoare. 

Prevenirea pagubelor provocate de grindină dacă nu ai garaj

Luați în considerare construirea sau închirierea unui adăpost pentru mașină. Atunci când trec furtuni serioase cu grindină, cea mai bună modalitate de a vă proteja mașina de daunele provocate de grindină este cu siguranță un garaj. Desigur, nu toate casele au un garaj și chiar mai puține apartamente le oferă. 

Dacă nu aveți un garaj și ați stabilit că riscul de daune cauzate de grindină în zona dvs. este semnificativ, un carport poate fi o opțiune viabilă. Adeseori, carporturile pot fi construite la un preț mai mic decât un garaj întreg și pot fi construite în locuri în care un garaj nu ar fi posibil. Dacă locuiți într-un apartament, multe complexe oferă parcare acoperită contra unei taxe lunare.  

În funcție de dimensiunea acoperișului, un carport nu va oferi întotdeauna o acoperire completă. Deoarece grindina provine din furtuni puternice, vântul poate sufla pietre de grindină în unghi, deteriorând chiar și vehiculele care se află sub acoperire. De aceea, este important să încercați întotdeauna să parcați în centru sau cât mai departe de margini.

În cele din urmă, faceți tot posibilul să parcați cu parbrizul orientat spre direcția din care cade grindina, chiar dacă vă aflați sub un adăpost pentru mașină. 

Achiziționați o husă pentru mașină

Construirea unui carport poate fi mai ieftină decât un garaj întreg, dar este totuși o investiție mai mare. Dacă nu aveți o structură sub care să parcați și nici nu veți avea una în curând, o husă de mașină făcută special poate oferi de fapt o protecție rezonabilă împotriva grindinei. 
O husă auto de bază este pur și simplu o husă de protecție groasă (uneori căptușită) din pânză sau din țesătură, confecționată conform specificațiilor autovehiculului dumneavoastră (adică marca, modelul, anul, dimensiunea etc.). De obicei, acestea sunt făcute pentru a fi aplicate rapid, astfel încât să o puteți pune imediat ce vedeți grindină în prognoza meteo.

Ce alte lucruri din casă poți folosi pentru a-ți proteja mașina de grindină, aflați pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel