DECITABINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

DECITABINUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic antimetabolit; inhibă selectiv ADN metiltransferaza, în doze mici, având ca rezultat hipometilarea în promotorul genei care poate conduce la reactivarea genelor de supresie tumorală, inducerea diferenţierii celulare sau a senescenţei celulare, urmate de moarte celulară programată. 

DECITABINUM - prospect

Denumirea comercială: DACOGEN 

Prezentare: Pulbere pentru concentrat pentru solușie perfuzabilă

Indicații: Tratamentul pacienţilor adulţi cu vârsta de 65 de ani şi peste, nou diagnosticaţi cu leucemie mieloidă acută (LMA) de novo sau secundară, în conformitate cu clasificarea OMS, care nu sunt candidaţi pentru chimioterapia standard de inducţie.  

Contraindicații: Hipersensibilitate. Alăptare, deoarece nu se cunoaşte dacă decitabina sau metaboliţii săi se excretă în laptele matern. Sarcină, deoarece nu se cunoaşte riscul la om, iar studiile pe rozătoare au evidenţiat efecte teratogene. 

Atenție!: Trebuie efectuate în mod regulat hemoleucograma completă şi numărarea trombocitelor, aşa cum este indicat clinic şi înainte de fiecare ciclu de tratament. În prezenţa mielosupresiei sau a complicaţiilor sale, tratamentul poate fi întrerupt sau se pot institui măsuri suportive. Precauţii la pacienţii cu Insuficiență hepaticp (IH) sau insuficiență renală (IR) severă. 

Reacții adverse: F o a rte fre c v e n te : pirexie, anemie, trombocitopenie, neutropenie, neutropenie febrilă, leucopenie, greaţă, vărsături, diaree, pneumonie, cefalee, epistaxis, infecţie urinară. F re c v e n te : sepsis, şoc septic, sinuzită, hipersensibilitate, stomatită. M a i p u ţin fre c v e n te : pancitopenie, dermatoză acută febrilă neutrofilică (sindromul Sweet). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel