Diabetul dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19. STUDIU

Adisa Codruț |
Data publicării:
Diabet
Diabet

Pacienții cu diabet se confruntă cu un risc dublu de deces în cazul infectării cu noul coronavirus, potrivit unui studiu publicat în revista medicală britanică „The Lancet”.

Conform studiului, „vulnerabilitatea persoanelor cu diabet în timpul unei urgențe de sănătate publică a devenit evidentă prin riscul de cel puțin două ori mai crescut de a dezvolta forma severă a bolii sau chiar de deces” după contractarea noului coronavirus.

„Persoanele cu un diabet slab controlat, comorbidități sau ambele sunt în mod special vulnerabile la COVID-19”, boala respiratorie provocată de noul coronavirus, au afirmat medici și oameni de știință din mai multe țări, printre care Australia, China, Africa de Sud și Statele Unite.

Potrivit cifrelor oficiale adunate de Universitatea Johns Hopkins, aproximativ 1,3 milioane de persoane au murit în urma infectării cu COVID-19.

Datele oficiale arată că există peste 52 de milioane de cazuri de îmbolnăviri la nivel mondial, deși Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a afirmat în octombrie că numărul real ar putea fi peste 700 de milioane.

Cercetătorii au descris ca "uluitoare" "povara globală a diabetului", cu aproximativ 463 de milioane de adulți afectați în 2019, notează  Agerpres. 

Aproximativ 4,2 milioane de persoane au murit anul trecut "ca urmare a acestei afecțiuni și a complicațiilor sale", potrivit echipei de cercetare, care include oameni de știință de la Universitatea Chineză din Hong Kong și de la Imperial College London.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel