Durerile de spate, de ce să nu le ignori

DCMedical Team |
Data publicării:
Durere
Durere

Durerile de spate nu ar trebui niciodată ignorate. Ar putea fi un semn al unei boli mai grave.

Majoritatea durerilor mici ne fac să ne gândim „va trece”. Dar dacă durerea persistă? Mai ales durerile de spate te pot încurca cu adevărat în viața de zi cu zi. Este foarte enervant și obositor să nu poți să stai, să te întinzi, sau să stai confortabil pentru că te doare spatele. O mulțime de oameni suferă din când în când de dureri de spate, pentru că trebuie să facă ridice greutăți sau pentru că stau la birou toată ziua. Majoritatea oamenilor își ignoră durerile de spate, dar dacă aveți oricare dintre aceste cinci simptome, ar trebui să vizitați un medic.

Probleme de echilibru

Aveți probleme cu menținerea echilibrului împreună cu durerile de spate? La femeile în vârstă, acesta poate fi un semn al osteoporozei. Cu alte cuvinte: oasele pierd densitate sau masă și crește riscul de fracturi mici în oase. Fizioterapia vă poate ajuta să învățați cum să vă mențineți echilibrul și să vă asigurați că nu veți cădea la fel de ușor. Kinetoterapeutul vă va oferi, de asemenea, sfaturi despre cum să vă asigurați că nu vă faceți rău atunci când cădeți.

Durere în picioare

Dacă durerea de spate se răspândește prin fese la picioare, ar putea fi un semn al unei probleme nervoase. S-ar putea să treacă pur și simplu de la sine, dar dacă durează de ceva vreme, este mai bine să vizitați medicul. Majoritatea oamenilor nu vor avea nevoie de operație pentru această problemă, dar vor beneficia de tratamente precum masaje și fizioterapie pentru a întări mușchii din spate și burtă.

Șchiopătare

Începeți să mergeți șchiopătând, pe lângă că suferiți durerea de spate? Atunci este o idee bună să discutați cu medicul despre asta. Este mai bine să tratați problema cât mai repede posibil înainte de a suferi daune permanente și de a merge cu șchiopătat pentru tot restul vieții.

Probleme intestinale sau ale vezicii urinare

Pe lângă durerea de spate, aveți dureri la nivelul vezicii urinare sau al intestinului? Atunci este foarte important să contactați un medic, mai ales dacă simptomele sunt acute. Ar putea fi un semn al sindromului Cauda Equina. Un medic poate oferi un răspuns definitiv.

Durere în întregul corp

Aveți nu numai dureri de spate, ci și febră, frisoane și transpirații nocturne? Adresați-vă medicului dumneavoastră. Acesta ar putea fi un semn al reacției corpului tău la ceva. Ar putea fi ceva ușor, dar în cazuri mai grave ar putea fi și un simptom al cancerului. Așadar, vizitarea medicului ar putea fi cea mai înțeleaptă decizie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel