Epilepsie: frecvența crizelor, redusă cu muzică de Mozart

Florina Pop / 11 iun 2020 / 08:57
Ascultarea muzicii    FOTO: pexels.com
Ascultarea muzicii FOTO: pexels.com

Cercetătorii au descoperit că frecvența crizelor de epilepsie scade dacă aceia care suferă de afecțiune ascultă o anumită compoziție de Mozart.

Piesa ”Sonata pentru două piane în D Major, K. 448" a lui Mozart, ascultată zilnic, ar reduce crizele de epilepsie, susțin cercetători de la Krembil Brain Institute din Toronto Western Hospital, Canada. Este concluzia la care au ajuns în urma unui experiment care a durat un an de zile și în care cei 13 participanți au asuclt atât piesa lui Mozart, cât și o a doua melodie – o versiune amestecată a compoziției originale de Mozart, cu caracteristici matematice similare, amestecate la întâmplare și lipsit de orice ritmicitate.

Cei 13 au păstrat jurnale prin care au documentat frecvența convulsiei în timpul intervenției. Medicamentele pe care le luau au rămas neschimbate pe parcursul studiului. „Rezultatele noastre au arătat că ascultarea zilnică a primei mișcări a lui Mozart K.448 a fost asociată cu reducerea frecvenței convulsiei la persoanele adulte cu epilepsie”, susțin cercetătorii pe site-ul Krembil Brain Institute din Toronto Western Hospital.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy