Grăsimi sau carbohidrați? Care îmbunătățesc performanța sportivă

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Arderea grăsimilor în loc de carbohidrați îmbunătățește performanța sportivă. Un studiu contrazice această afirmație.

Carbohidrații sunt principala sursă de energie a corpului în timpul unei alergări de lungă durată, susține un studiu publicat în 2015.

Mușchii folosesc carbohidrații și grăsimile stocate în organism ca și combustibil în timpul exercițiilor fizice, dar sursele de combustibil diferă în funcție de disponibilitate, se arată într-un comunicat al Societății Americane de Fiziologie.

Cercetătorii de la Institutul de Cercetare al Sănătății din cadrul Universității Mary Mackillop, Australia, au testat importanța sursei de combustibil pentru performanța sportului de anduranță prin blocarea utilizării de către organism a grăsimilor.

Experiment

Sportivii ce obișnuiesc că să participe la maratoane au alergat pe banda de alergat într-un ritm alert. Au mâncat o masă fără calorii sau carbohidrați înainte și în timpul fugii și au luat acid nicotinic ca să prevină folosirea rezervelor de grăsimi.

Autorii studiului au observat că blocarea utilizării de către organism a grăsimilor nu a afectat distanța parcursă de alergători înainte de a obosi. Iar blocarea utilizării grăsimilor nu a afectat utilizarea carbohidraților.

Carbohidrații au contribuit cu 83 până la 91% din energia totală utilizată, au constatat cei din echipa de cercetare.

Studiul a dovedit că pentru ciclismul de lungă durată, mușchii preferă carbohidrații ca sursă de combustibil, indiferent dacă alergatorul a mâncat sau nu.

Cercetarea a fost făcută pe sportivi profesioniști, dar concluziile se aplică și celor ce aleargă ocazional. Studiul a fost publicat în Journal of Applied Physiology.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel