Hipertensiune: când poate fi tratată fără medicamente

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Hipertensiune. Apa bogată în minerale ar scădea-o, susține un studiu  FOTO: pexels.com
Hipertensiune. Apa bogată în minerale ar scădea-o, susține un studiu FOTO: pexels.com

Medicul cardiolog Silviu Dumitrescu de la Spitalul Militar Central din București spune că, diagnosticată în prima fază, hipertensiunea poate fi tratată fără pastile.

Specialistul în Cardiologie Silviu Dumitrescu susține, la Interviurile DC Medical, că primul sfat pe care orice cardiolog ar trebui să-l dea pacientului este renunțarea la fumat. ”O hipertensiune diagnosticată în faza inițială, în faza I, poate fi tratată cu succes prin măsuri non-farmacologice, nu prin tratament medicamentos”, afirmă medicul Siviu Dumitrescu.

Acesta recomandă o alimentație cu restricție de sare, modificarea stiluli alimentar, de viață, dar și practicarea de exerciții fizice.

Mai multe sfaturi, în video-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel