IDARUCIZUMABUM - prospect

DCMedical Team / 04 sep 2020, 23:21
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

IDARUCIZUMABUM – prospect. Acțiune: Fragment de anticorp monoclonal umanizat (Fac) care se leagă puternic și specific de dabigatran și metaboliții acestuia, neutralizându-le efectul anticoagulant.

IDARUCIZUMABUM – prospect:

Denumirea comercială: PRAXBIND 

Forma: soluție injectabilă / perfuzie 

Indicații: Agent specific de neutralizare pentru dabigatran și este indicat la pacienții adulți tratați cu etexilat de dabigatran, în situațiile în care este necesară o neutralizare rapidă a efectelor anticoagulante ale dabigatran: intervenții chirurgicale de urgență/proceduri urgente; hemoragii care pun viața în pericol sau necontrolate.

Contraindicații: Nu există.

Atenție!: Idarucizumab nu neutralizează efectele altor anticoagulante. Dacă apare o reacție anafilactică sau o altă reacție alergică severă, administrarea trebuie întreruptă imediat și trebuie inițiat tratamentul corespunzător. La pacienții cu intoleranță ereditară la fructoză trebuie evaluat riscul pe care îl implică tratamentul cu idarucizumabum, în comparație cu potențialul beneficiu al unui asemenea tratament de urgență. administrarea parenterală de sorbitol fiind asociată cu raportări de hipoglicemie, hipofosfatemie, acidoză metabolică, creștere a concentrației plasmatice a acidului uric, insuficiență hepatică acută cu blocaj al funcției de excreție și al celei de sinteză și deces. Dacă se administrează idarucizumabum la acești pacienți, este necesară o îngrijire medicală intensificată în timpul expunerii la idarucizumabum și timp de 24 ore după expunere. Cauzează proteinurie tranzitorie, ca reacție fiziologică la debitul renal excesiv de proteine după administrarea in bolus/administrarea intravenoasă de scurtă durată a dozei de 5 g idarucizumab.

Reacții Adverse: Nu au fost identificate reacții adverse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0