Incendiu la Spitalul de copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 copii, evacuați și transferați la Marie Curie. Ministerul Sănătății și Marie Curie, primele reacții

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiu - Foto: IGSU
Incendiu - Foto: IGSU

Un incendiu de proporții a izbucnit la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București.

UPDATE 4, ora 23:49: Incendiul este lichidat. Au fost verificate toate spatiile spitalului și în urma verificărilor nu au fost identificate persoane surprinse.

 

UPDATE 3: Ministerul Sănătății, prima reacție în urma incendiului

"În urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de Copii Robănescu nu s-au înregistrat victime. Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față, toți copiii sunt repartizați pe secții. În această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Ministrul Sănătății este in legătură permanentă cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe, până la rezolvarea situației", a transmis Ministerul Sănătății.

UPDATE 2: Spitalul Marie Curie, prima reacție după transferul celor 110 copii

"În urma incidentului care a dus la explozia unui generator la spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime. 

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față toți copiii sunt repartizați pe secții.  

In această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 ora. În momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere. 
Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internați, a aparținătorilor acestora.  Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației. Vom reveni cu alte detalii mâine dimineață", au transmis reprezentanții Spitalului Marie Curie, într-un comunicat de presă.

UPDATE 1: Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că nu există victime sau persoane care să necesite îngrijiri medicale și că, după stingerea incendiului, copiii vor reveni la Centrul de recuperare Dr. Nicolae Robanescu.

Știre inițială...

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, 25 iulie, la un transformator din curtea Centrului de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București.

"Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (īn curtea Spitalului Robanescu). În acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital", anunță IGSU.

Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajari de fum.

Spitalul a fost evacuat. 110 copii au fost evacuați și transferați la Spitalul Marie Curie.

Potrivit IGSU, la fața locului se află 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.

Potrivit autorităților, incendiul s-a extins la două maşini, manifestându-se cu flacără violentă şi fum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel