Ioana Mihăilă: Tichetele de masă de 100 de lei pentru a stimula vaccinarea contra COVID-19 se vor da doar în 2021

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ioana Mihăilă, despre tichetele de masă care vor stimula vaccinarea contra COVID-19. Foto: Print screen Europa Liberă România
Ioana Mihăilă, despre tichetele de masă care vor stimula vaccinarea contra COVID-19. Foto: Print screen Europa Liberă România

Ministrul Sănătății, dr Ioana Mihăilă, a explicat că tichetele de masă pentru a stimula vaccinarea contra COVID-19, care vor avea valoarea de 100 de lei, se vor acorda doar în anul 2021, distribuția acestora urmând să înceapă după rectificarea bugetară.

Ioana Mihăilă a subliniat, într-un interviu acordat Europa Liberă, faptul că măsura tichetelor de masă acordate pentru a stimula vaccinarea contra COVID-19 este una limitată în timp, care va fi în vigoare, cel mai probabil, doar în 2021.

„Este clar că, pe lângă ce am făcut până acum, trebuie să facem mai mult de acum înainte și să încercăm și alte căi de a convinge de fapt populația care nu este vaccinată să vină să se vaccineze. Dacă continuăm să facem ce am făcut și până acum e bine, dar nu ne putem aștepta la rezultate spectaculoase de acum înainte.

Motiv pentru care ne uităm să vedem ce a funcționat în momente ca acesta când s-a atins platoul în ceea ce privește dorința de vaccinare, ce s-a făcut în alte părți și să încercăm să implementăm la noi. Ceea ce încercăm să facem este să luăm exemplele de bune practici din alte țări și să încercăm să le implementăm la noi”, a arătat ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă spune că cei care s-au vaccinat deja de bunăvoie, fără să aștepte stimulente, nu ar trebui să se simtă discriminați. Pentru cei deja vaccinați s-ar putea organiza o loterie.

„Nu cred că este vorba de discriminare, cred că cei care s-au vaccinat până acum au cel mai mare avantaj posibil – faptul că până acum nu au făcut forme severe de boală, chiar dacă avem circulație cu tulpina Delta care este mult mai contagioasă. Cred că asta e cel mai mare beneficiu pe care l-au avut.

Dacă ne trebuie mijloace de a-i convinge pe cei care nu s-au vaccinat, cred că trebuie să le utilizăm pe toate. Dacă este să vorbim de utilizarea rezonabilă a resurselor, orice cost pe care statul român îl acoperă pentru a vaccina o persoană este mult, mult mai mic decât costul pe care statul l-ar plăti dacă acea persoană se îmbolnăvește și intră în spital sau dacă moare. Nu cred că viața umană poate fi pusă în balans când vorbim de costuri”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătății recunoaște, în același interviu, că vor exista constrângeri, exclusiv pentru nevaccinați, și afirmă că acestea vor fi impuse în funcție de gradul de incidență a cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate în parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel