Migdalele te ajută să slăbești. Indiciul care ți-a scăpat până acum

Crocante, sănătoase și delicioase, migdalele sunt extrem de benefice pentru sănătate, motiv pentru care au fost atât de populare, timp de secole, în diferite părți ale lumii.

Migdalele sunt destul de versatile, deoarece pot fi consumate într-o varietate de moduri, de la brute sau prăjite, la îndulcite sau sărate. Iar într-o cură de slăbire, sunt de mare ajutor, oferind senzația de sațietate. Porția ideală este un pumn de migdale.

Benefice în curele de slăbire

Dacă vrei să slăbești, include migdalele în alimentație. Cu siguranță nu știai că sunt atât de benefice pentru tine. Chiar dacă migdalele au un conținut caloric ridicat, conțin acizi grași omega-3 care au abilitatea de a-ți stimula metabolismul. Pot reduce producția hormonului leptină, o substanță chimică ce îți poate încetini rata metabolică. În plus, migdalele îți cresc nivelul de energie din organism.

Conform unui studiu, migdalele au un conținut ridicat de fibre și nu cauzează creșterea în greutate. Îți scad colesterolul "rău" și reduc nivelul glicemic al carbohidraților pe care îi consumi, doar dacă sunt combinați cu migdalele. În plus, ajută la arderea caloriilor. 

O piele mai frumoasă

Pe lângă toți compușii benefici, migdalele conțin și o cantitate semnificantă de mangan care ajută foarte mult la producerea de colagen, proteina vitală pentru tonusul pielii și pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Menține flora bacteriană sănătoasă

Cojile de migdale au un efect prebiotic care ajută atât la creșterea, cât și la înmulțirea bacteriilor bune de la nivelul intestinelor. Migdalele sunt excelente pentru respirația urât mirositoare, indigestie sau dureri de stomac.

Are grijă de creierul tău

O dată ce ai început să consumi migdale vei consuma mai puțini carbohidrați, aspect ce va fi vizibil și pe cântar, iar vitamina E și acizii grași vor ajuta activitatea cerebrală să funcționeze bine, menținând creierul tânăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel