Mitul telefoanelor mobile care provoacă apariția cancerului, distrus. Explicațiile unui medic

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Telefonul mobil
Telefonul mobil

Medicul Vasi Rădulescu a explicat pe blogul său personal despre mitul cancerului provocat de telefoanele mobile sau de liniile electrice. 

Iată cum explică medicul Vasi Rădulescu mitul că telefoanele mobile ar provoca boli grave precum cancerul:

Telefoanele mobile cauzează cancer

Până în prezent, nu există dovezi că telefoanele mobile cauzează cancer. Unul dintre motivele pentru care s-a dezvoltat acest mit este că aceste dispozitive emit radiații de radiofrecvență (unde radio), o formă de radiații neionizante. Corpul absoarbe această radiație. Oamenii de știință știu că expunerea la radiații ionizante, de exemplu, la razele X, crește riscul de cancer. Cu toate acestea, radiațiile de radiofrecvență sunt radiații neionizante, care nu cresc riscul de cancer.

Institutul Național al Cancerului scrie: „deși multe studii au examinat efectele potențiale asupra sănătății ale radiațiilor neionizante provenite de la radar, cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile și alte surse, în prezent nu există dovezi consistente că radiațiile neionizante cresc riscul de cancer la om.”

 Liniile electrice provoacă apariția cancerului

Și acesta este un mit. Câmpurile magnetice de frecvență extrem de joasă produse de liniile electrice nu sunt ionizante și, prin urmare, nu cauzează cancer. American Cancer Society scrie: „Mai multe studii ample au analizat efectele posibile ale câmpurilor magnetice asupra cancerului la șobolani și șoareci. Aceste studii expun animalele la câmpuri magnetice mult mai puternice decât la care sunt expuși în mod normal oamenii acasă […]. Majoritatea acestor studii nu au descoperit nicio creștere a riscului de apariție a vreunui tip de cancer. De fapt, riscul unor tipuri de cancer a fost mai mic la animalele expuse la radiațiile electromagnetice. ”

Cu toate acestea, Societatea Americană a Cancerului explică, de asemenea, că unele studii au constatat o ușoară creștere a riscului de leucemie pentru copiii care trăiesc aproape de liniile electrice. Cu toate acestea, motivele pentru acest lucru rămân neclare.

Medical News Today a vorbit cu Dr. Joel Newman, consultant hematolog și specialist în patologie la East Sussex Healthcare Trust din Marea Britanie. El pune riscul în perspectivă: „Nu avem nicio dovadă reală că telefoanele mobile sau liniile electrice cauzează cancer și există multe alte lucruri pe care le facem zilnic care ne pun într-un risc mult mai mare decât ar putea vreodată acestea, inclusiv fumatul și consumul de alcool”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel