Născuți de Anul Nou: 500 de copii se vor naște în România în prima zi din 2020 - UNICEF

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

În 2020, UNICEF face apel la liderii mondiali și la state pentru a investi în personalul medical care deține know-how și echipamentul necesar pentru salvarea fiecărui nou-născut

Aproximativ 500 de copii se vor naște în prima zi a anului 2020, în România, potrivit estimărilor UNICEF. Bebelușii români vor reprezenta 0,126% din totalul estimat de 392.078 de copii născuți pe 1 ianuarie 2020.

„Începutul unui nou an și a unui nou deceniu reprezintă ocazia de a reflecta în privința speranțelor și aspirațiilor legate nu doar de viitorul nostru, ci și al celor care vor veni după noi", a declarat Henrietta Fore, Director Executiv al UNICEF. „La fiecare început de ianuarie, ne readucem aminte de toate posibilitățile și potențialul fiecărui copil care își începe călătoria vieții – cu condiția să i se ofere această șansă".

Fiji, în Pacific, va fi, cel mai probabil, țara cu primii copii născuți în 2020, iar Statele Unite cu ultimii nou-născuți de Anul Nou. La nivel global, se estimează că jumătate din nașterile petrecute pe 1 ianuarie vor avea loc în opt state:

1. India — 67.385
2. China — 46.299
3. Nigeria — 26.039
4. Pakistan — 16.787
5. Indonezia — 13.020
6. Statele Unite ale Americii — 10.452
7. Republica Democrată Congo — 10.247
8. Etiopia — 8.493

În fiecare lună ianuarie, UNICEF îi sărbătorește pe copiii născuți de Anul Nou, considerat a fi o zi de bun augur pentru naștere în toată lumea.

Cu toate acestea, pentru milioane de nou-născuți de pe întregul glob, ziua venirii pe lume este mult mai puțin norocoasă. În 2018, 2,5 milioane de copii au murit în primele luni ale vieții; circa o treime dintre ei au decedat în prima zi de viață. Dintre aceștia, cei mai mulți au murit din cauze ce puteau fi prevenite, precum naștere prematură, complicații în timpul nașterii și infecții precum sepsis. În plus, anual, peste 2,5 milioane de copii se nasc morți.

În ultimele trei decenii, în lume s-a înregistrat un progres remarcabil în privința supraviețuirii copiilor, reducându-se cu peste jumătate numărul mondial al copiilor care mor înainte de a împlini cinci ani. Dar a existat un progres mai lent în cazul nou-născuților. În 2018, din totalul deceselor copiilor sub cinci ani, 47% s-au petrecut în prima lună de viață, în creștere față de 40% în 1990.

Campania globală UNICEF Every Child Alive cere investiții imediate în personal medical cu pregătirea adecvată, care să lucreze cu dotările necesare pentru a se asigura că fiecare mamă și fiecare nou-născut au parte de îngrijire sigură, în scopul de a preveni și a trata complicații în timpul sarcinii și al nașterii.

„Mult prea multe mame nu sunt îngrijite de moașe sau asistente instruite și echipate corespunzator, iar rezultalele sunt dezastruoase", a mai declarat Fore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel