Pericolele care pândesc în dulap. Cum să îți păstrezi hainele curate

Florina Pop |
Data publicării:
Dulap plin de haine   FOTO: pixabay
Dulap plin de haine FOTO: pixabay

Este timpul să împachetați puloverele de iarnă, păturile de lână și alte haine pe care obișnuiți să le folosiți iarna. Însă, grijă mare cum le depozitați. 

Trucuri ca să aveți haine curate, care nu vă îmbolnăvesc:

1. Folosiți umerașe (pentru haine) din lemn de cedru ar trebui utilizate atunci când atârnați articole de îmbrăcăminte din lână în dulap.

2. Ca să preveniți formarea de mucegai în dulap asigurați o circulație adecvată a aerului. Nu vă aglomerați dulapul. Lăsați ușile ușor deschise aproximativ o oră în fiecare zi. În lunile de vară umede sau în camerele de la subsol, utilizați un dezumidificator atunci când este necesar.

3. Înainte de a vă aduce haine curățate uscat în casă, scoateți hainele din punga de plastic și lăsați-le în aer liber cel puțin o oră. Asta vă va împiedica să respirați fumurile periculoase din substanțele chimice toxice și de curățare chimică. S-a dovedit că substanța de îndepărtare a petelor, percloretilena utilizată la curățarea chimică, este un cancerigen pentru om și poate afecta ficatul și sistemul nervos.

4. Spălați toate hainele înainte de a le agăța în dulap sau de a le depozita pentru a ucide hainele ouă de molii.

5. Aspirați mobilierul, dulapurile și sertarele pentru a elimina infestările existente. Scuturați hainele sau periați-le pentru a elimina ouăle și larvele rămase înainte de a le readuce în sertar sau dulap.

6. Pernele cu pene și pălăriile împodobite cu pene trebuie păstrate în recipiente etanșe atunci când nu sunt utilizate în mod regulat, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel