Planta care ajută creierul. Fecioru, despre ceaiul eficient și pentru slăbit: E bine să bem cam 5 săptămâni

Sonia Baciu |
Data publicării:
planta care ajuta creierul. FOTO: Freepik @inna.dodor
planta care ajuta creierul. FOTO: Freepik @inna.dodor

Ceaiul are o multitudine de efecte benefice pentru sănătate. Lidia Fecioru recomandă să fie consumat, pe stomacul gol, timp de 5 săptămâni.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit condimentul cu proprietăți benefice asupra sistemului circulator, creierului, dar și cu efect pentru scăderea în greutate.

”Există ceaiul de usturoi, dar pe care putem să-l bem sub diverse forme.

Se folosesc doi căţei de usturoi și un pahar cu apă fierbinte. Tăiem mărunțel usturoiul, îl punem în apă și îl lăsăm 15 minute cu un capac pe el până se răcește, amestecăm bine, îl strecurăm și apa aceea o bem dimineața pe stomacul gol, la prima oră. 

Vor funcționa mai bine rinichii, vom dilua sângele, vom scădea nivelul de zahăr din corp, vom avea oasele mai puternice. Ni se va îmbunătăți vederea pentru să ce îmbunătățește circulația. Creierul nostru va funcţiona ca un ceas, o să și slăbim și este și foarte bun pentru paraziţi.

Totodată, mai putem face un ceai de usturoi. Avem nevoie de trei căţei de usturoi, 3 pahare cu apă, suc de la o lămâie, după gust, şi puțină miere. Se pun toate într-un castron şi se fierbe. Strecurăm totul şi putem bea acest ceai, dimineața. Are aceleaşi efecte", a declarat Lidia Fecioru, în cadrul rubricii "Leacul zilei", de la Antena 3, adăugând că această cură este bine să o facem cam 5 săptămâni.

Consumul de usturoi și beneficiile sale

Boli mintale - usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative; efectele combinate asupra reducerii colesterolului și tensiunii arteriale, precum și proprietățile antioxidante, pot reduce riscul de boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demența.

Viață lungă - efectele potențiale ale usturoiului asupra longevității sunt practic imposibil de dovedit la oameni. Dar având în vedere efectele benefice asupra factorilor de risc importanți, cum ar fi tensiunea arterială, este logic ca usturoiul să vă ajute să trăiți mai mult, potrivit Healthline.

Consumul de usturoi poate ajuta la detoxifierea metalelor grele din organism. La doze mari, s-a dovedit că compușii de sulf din usturoi protejează împotriva leziunilor organelor cauzate de toxicitatea metalelor grele. S-a demonstrat că usturoiul reduce semnificativ toxicitatea plumbului și simptomele asociate într-un studiu.

Îmbunătățește performanța atletică. Usturoiul era folosit în mod tradițional în culturile antice pentru a reduce oboseala și a spori capacitatea de muncă a muncitorilor.

L-au consumat și sportivii din Grecia antică. Studiile la rozătoare au arătat că usturoiul ajută la performanța la exerciții fizice, dar au fost făcute foarte puține studii pe oameni. Alte studii sugerează că oboseala indusă de exerciții fizice poate fi redusă cu usturoi.

Îmbunătățește sănătatea oaselor. Studiile pe rozătoare au arătat că usturoiul poate minimiza pierderea osoasă prin creșterea estrogenului la femele. Un studiu la femeile aflate la menopauză a constatat că o doză zilnică de extract de usturoi uscat (egale cu 2 grame de usturoi crud) a scăzut semnificativ un marker al deficienței de estrogen.

Acest lucru sugerează că acest supliment poate avea efecte benefice asupra sănătății oaselor la femei.

Vezi și: 5 obiceiuri pentru a topi grăsimea de pe burtă. Ele chiar funcționează, trebuie insistat

Coji de ceapă, 7 remedii uimitoare pentru sănătate. Bolile pe care le tratează CEAIUL din coji de ceapă

Nu mai este niciun secret că ceapa este un aliment-medicament extraordinar, cu multe beneficii pentru sănătate, însă singur nu ai știut ce efecte uluitoare și terapeutice au cojile de la ceapă.

Din cercetările realizate la Institutul de chimie bioorganică din Rusia putem afla ce componenţă boga­tă în elemente curative are produsul acesta sortit arun­cării.

Infuzia preparată din acestea:

- ameliorează tusea

- protejează tractul urinar

- întărește imunitatea.

În popor, cojile de ceapă erau folosite ca vopsea naturală pentru colorat lâna. Acestea se fierbeau cu oţet, iar în soluţia obţinută se înmuiau ţesăturile pentru a le conferi o culoare roşcată sau maronie. Ceaiul din coji de ceapă a fost utilizat şi pentru colorarea părului.

Mai mult, întrebuinţarea lor nu se opreşte aici, pentru că ceaiul din coji de ceapă are multiple virtuţi terapeutice, având printre altele puternice proprietăţi tonice, diuretice, antimicrobiene şi antispasmotice. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Uleiul de usturoi, 10 beneficii. Cum se prepară și la ce ajută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel